Krimteknikere på stedet etter mistenkelig dødsfall på Vengsøya

Sikrer spor etter at mann ble funnet død på Vengsøya torsdag ettermiddag. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.
nyheter

Politiet oppdaterer i en pressemelding klokken 16.05 at en person er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse.

Siktede er i politiets varetekt og vil bli avhørt utover kvelden, skriver politiet.

Mistenkelig dødsfall

Den avdøde skal ha blitt funnet i et bygg tilknyttet fiskemottaket.

Politiet ankom Vengsøya cirka klokken 13.45 torsdag ettermiddag og sperret av inngangspartiet til ett av byggene. Det er nå to uniformerte politibiler, en sivil politibil samt bil fra legevakta på stedet.

– Vi jobber nå med å få oversikt over hva som har skjedd og hvor. Vi har foreløpig ikke oversikt over situasjonen, sier innsatsleder Anders Berg Haugan til iTromsø litt før klokken 14.00.


Vitne til iTromsø: – Reagerte på roping og skriking

Torsdag ettermiddag rykket politiet ut til Vengsøya etter meldinger om at det var funnet en død person. POLITIET: Innsatsleder Anders Berg Haugan på Vengsøya.  Foto: Ronald Johansen

iTromsø fikk torsdag tips om at en person skal være funnet død på Vengsøya.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått melding om at det er funnet en død person på Vengsøya, og vi anser dødsfallet som mistenkelig. Vi har ressurser på vei til stedet. Mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, opplyste operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt.

Øya ligger på nordvestsiden av Kvaløya, nordvest for Kaldfjorden og nordøst for Tromvik.Klokken 15.30 informerer politiets operasjonsleder Beate Helberg at de ennå jobber med å få oversikt i saken.

– Vi er fortsatt i en kartleggingsfase, hvor vi jobber med å få oversikt. Vi vil komme med mer informasjon etterhvert, sier Helberg.