Setter inn reservefartøy på hurtigbåtavgangene

Troms fylkestrafikk venter forsinkelser på avgangene mellom Tromsø og Harstad på onsdag, torsdag og fredag.

MS Mårøy er satt inn som reservefartøy etter tekniske problemer for to av tre hurtigbåter på linjen mellom Tromsø og Harstad. Her er et bilde fra en annen gang Mårøy ble brukt som reservefartøy i Tromsø.  Foto: Rikke Lange

nyheter

På grunn av tekniske problemer måtte Troms fylkestrafikk innstille og endre flere hurtigbåtavganger tirsdag.

Onsdag morgen er båten MS Mårøy satt inn som reservefartøy på linje 2, Tromsø-Harstad, og dagens avganger vil følge normale ruter, skriver Troms fylkestrafikk på sine nettsider.

MS Mårøy

Troms fylkestrafikk skriver videre at MS Mårøy likevel har noe lavere fart, og regner derfor med at det vil bli forsinkelser på inntil 35 minutter ved ankomst i motsatt ende:

«Torsdag og fredag vil det derfor bli forsinkelse på avgangen klokken 16.15 fra Tromsø og klokken 19.30 fra Harstad», skriver Troms fylkestrafikk.

De ber samtidig alle passasjerer møte til normal avgangstid, siden MS Mårøy ikke har installert et sanntidssystem, slik at informasjonen på skjermer ved terminalen og i reiseplanleggeren ikke oppdateres med forsinkelsene.

De melder også at reservefartøyet ikke er optimalt tilrettelagt for rullestolbrukere, og at båten kun har plass til 142 passasjerer, i motsetning til de regulære båtene som fyller 250 passasjer.

Videre går det heller ikke an å reservere plass om bord i avgangene mellom Tromsø og Harstad, så lenge reservefartøyet benyttes, skriver Troms fylkestrafikk i en annen melding på sine nettsider:

«Plassreservasjonen vil bli gjenåpnet straks vi har de ordinære båtene tilbake igjen i sambandet. Vi beklager eventuelle ulemper dette fører til for deg som kunde».

To av tre båter ute av drift

Årsaken til de tekniske problemene for hurtigbåtavgangene er at to av tre båter er er ute av drift. Det meldte daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones til iTromsø tirsdag.

– Rederiet fikk motorhavari på et fartøy i forrige uke, og samtidig ligger et annet fartøy inne til planlagt verkstedopphold. Så da har vi bare ett igjen, sa Bones.