Søndag er TV-aksjonen «Nå er det hennes tur»:

Mangler over 100 bøssebærere i Tromsø

Søndag går årets TV-aksjon «Nå er det hennes tur» av stabelen. Håpet er å nå fjorårets rekord på 3,4 millioner kroner i Tromsø. Men for å få til det, må flere frivillige melde seg.

LEDER I NORD: Fylkesaksjonskoordinator Lene Wium (til venstre) og fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen, Vibeke Olsen. FOTO: CARE NORWAY  Foto: Fotograf Johnny Syversen

nyheter

– Vi har nå rundt 500 bøssebærere, som er bra, men vi ønsker oss enda flere. Hovedbudskapet er at folk må melde seg som bøssebærer, og være med å bidra til at kvinner i sårbare land får en bedre fremtid.

Det sier fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Troms og Finnmark, Vibeke Olsen.


Vil gi 150.000 i nødhjelp til Virkelig

Gatemagasinet Virkelig kan få 150.000 kroner i akutt økonomisk nødhjelp fra kommunen.


Søndag er TV-aksjonen, som i år går til inntekt for Cares arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

«Årets viktigste søndagstur»

– Vi trenger over hundre flere bøssebærere, gjerne opp mot 150 personer. Vi har troa på at folk melder seg for å ta årets viktigste søndagstur, og vi vet at folk gjerne melder seg på i siste liten, sier Olsen.

VIL FÅ BISTAND: Disse kvinnene som jobber på et jorde i Rwanda, er blant kvinnene som Care vil gi støtte til for å skape et bedre liv. FOTO: CARE  Foto: Peter Caton

Hun sier at folk selv kan velge område de vil gå i, og at det dreier seg om å være ute i én til to timer.

– Vi dekker alle områdene i Tromsø, så alle tromsøværinger burde få besøk på søndag, sier Olsen.

Har allerede samlet inn mye

Olsen forteller at TV-aksjonen i Tromsø i fjor satte rekord, med innsamlede 3,4 millioner kroner.

Året før ble det samlet inn 3,1 millioner, mens tallet for 2016 var på 2,8 millioner.


Roy fikk ikke gi husly til beboerne etter Grønnegata-brannen: – Man mister lysten til å hjelpe

Roy Sverre Johansen åpnet boligen sin for beboere etter brannen i Grønnegata 103, men kommunen vil ikke formidle slike uformelle boavtaler.


– Det er artig å se på tallene som har økt, og selvsagt håper vi på et lignende tall om fjorårets, men det viktigste for oss er å få full bøssebæredekning, sier Olsen, og legger til at det allerede er samlet inn 580.000 kroner i Tromsø.

Gir 400.000 kvinner muligheter

Årets aksjon har fått navnet «Nå er det hennes tur» og skal gi 400.000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Pengene går til kvinner i utviklingsland som er hardt rammet av fattigdom, og der kvinner ikke har de samme rettighetene som menn.


Trond Mohn – kongen av UNN

Med ordene «Tusen takk, kongen våres!» på en plakat, ble milliardær Trond Mohn fredag ønsket velkommen til radiologisk avdeling på UNN. Anledningen er den nye CT-maskinen han har donert.


De ni landene er: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

TV-aksjonen har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974, og på disse årene har nordmenn til sammen samlet inn over ni milliarder kroner, som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.