Så mye ga tromsøværingene til årets TV-aksjon

Tromsø kommune endte på en 318. plass nasjonalt.

FYLKESAKSJONSLEDER: Fylkesaksjonsleder Vibeke Olsen hjalp til med registreringen på rådhuset.  Foto: Trond Karlstrøm

nyheter

I år går pengene fra TV-aksjonen til inntekt for Cares arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. I Tromsø var rundt 600 bøssebærere i aksjon søndag for å samle inn penger.

Fjorårets tall ble på 3,4 millioner kroner, som var giverrekord for Tromsø, men det er en markant nedgang i år. Årets innsamlede sum endte på 2.865.170 kroner i Tromsø, mens det nasjonalt er samlet inn 220.622.095 kroner per klokka 10.00 mandag.

Det vil fortsatt være mulig å gi penger fram til året er omme.

– Vi er utrolig fornøyd med den dugnadsinnsatsen som har blitt vist både i Troms og Finnmark. Det har vært fantastiske frivillige som har lagt ned en stor innsats, sier Vibeke Olsen, fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Troms og Finnmark.


TV-aksjonen 2019:

Her telles pengene etter TV-aksjonen

Et titalls mennesker var i sving da flere hundre tusen kroner ble telt opp i Sparebankens lokaler etter søndagens bøssebæring.


318. plass

Det betyr at innbyggerne i Tromsø ga i snitt 37,38 kroner hver, som er 4,09 kroner under landsgjennomsnittet og medfører at Tromsø endte på en 318. plass av totalt 423 kommuner og en 17. plass i Troms fylke.

Tromsø er likevel på 8. plass på listen over kommunene som har samlet inn mest totalt.

Mye fra næringslivet

De største bidragene kom fra Tromsø kommune (100.000 kroner), Sparebanken Nord-Norge (50.000 kroner), NTG (47.886 kroner) og Norges Råfisklag (25.000 kroner).

– Næringslivet i Troms og Finnmark har hatt en økning på giverfronten i år, og mange kommuner i fylkene har gitt langt over gjennomsnittsbidraget, så det er klart en raushet i folk. Dette er penger som vil utgjøre en stor forskjell og vi er veldig stolt over innsatsen som er lagt ned, sier Olsen mandag.


Bøssebærere i kø for å bidra til TV-aksjonen: – Man må hjelpe andre når man kan

Fredag gikk fylkeslederen for TV-aksjonen ut og ba om at flere bøssebærere måtte meldte seg. Søndag fikk hun svar, da rundt 600 personer hentet bøsser i Tromsø.