Nesvik og Røe Isaksen til Kina for å selge norsk sjømat

Både fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen drar til Kina i neste uke for å selge norsk sjømat.
nyheter

Målet med reisen er å delta i den store fiskerimessen Norway-China Seafood Summit i byen Qingdao som arrangeres av Sjømatrådet som har sitt hovedkontor i Tromsø.

- Regjeringen jobber for å øke sjømateksporten til Kina. Vi trenger forutsigbare rammer for handelen, og dette er et av temaene jeg vil ta opp når jeg møter mine kinesiske motpartar, sier Nesvik i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.


Regjeringen foreslår nye regler for kutt i produksjon av laks

Reglene for hvordan oppdrettere i røde soner skal gjennomføre kutt er nå sendt ut på høring.


Besøker gigantmesse

Dagen etter besøker han en av verdens største fiskerimesser - China Fisheries & Seafood Expo - der en rekke norske bedrifter deltar. Der vil Nesvik treffe den kinesiske viselandbruksministeren Yu Kangzhen.

Også næringsministeren skal møte kinesiske statsråder for å drøfte handel med Kina. Han vil delta på handelsmessen Norway Asia Business Summit i Shanghai - der vil han møte sin kinesiske kollega Qang Schouwen ved det kinesiske handelsdepartementet.


Sjømateksporten på vei mot 100 milliarder

Norge har eksportert sjømat for 76,2 milliarder kroner hittil i år. Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) tror på ny rekord.


– Kina er Norges viktigeste handelspartner i Asia. Med sine 1,4 milliarder innbyggere er landet et svært viktig marked for norske bedrifter, sier Isaksen.