Vil betale for vaksinering av studenter i praksis og lærlinger

Helsefagstudenter i praksis og lærlinger må ofte dekke nødvendige vaksiner selv. Det ønsker Høyre å endre.
nyheter

For å jobbe i den kommunale helse- og omsorgssektoren må man være vaksinert for å minimere risikoen for å smitte seg selv, kollegaer og brukere med smittsomme sykdommer.


FHI anbefaler barn tidlig vaksinering mot meslinger

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler å vaksinere barn mellom 9 og 15 måneder mot meslinger før ferieturen til utsatte land.


Kostnadene for vaksine er til dels høye, og ansatte i kommunen får vaksinene dekket av arbeidsgiver. Slik er det ikke for studenter i praksis og lærlinger.

Det sier partiets gruppeleder i kommunen, Erlend Svardal Bøe.

– Ofte dreier det seg om store penger for den enkelte – penger som man kanskje ikke har når man studerer, sier han til iTromsø.

Vil utrede kostnader

Bøe vil derfor at kommunen skal utrede hva det vil koste å dekke regningen for nødvendig vaksinering av studenter i praksis i helsevesenet, samt lærlinger som er under utdanning.


Frp sier ja til obligatorisk vaksinering av barn

Et overveldende flertall på Frps landsmøte sa ja til et omstridt forslag om obligatorisk vaksinering av barn, helsepersonell og flyktninger og asylsøkere.


Ifølge Høyre-politikeren ville en slik støtte være minimal for kommunen, men viktig for den enkelte studenten.

Rekrutteringstiltak

– Det ville også være et godt rekrutteringstiltak innenfor en sektor der kommunen sliter med å få nok kvalifiserte ansatte, sier han.


Influensatoppen er nådd

Tallet på influensasmittede nådde toppen i uke sju, og intensiteten ligger nå på et lavt nivå, opplyser Folkehelseinstituttet.


Bøe har derfor fremmet en interpellasjon til kommunestyret til uka der han ber ordføreren om å ta initiativ får å få en slik ordning på plass.