Novellecup-vinneren er kåret: – Veldig nervepirrende

Under Ordkalottens arrangement fredag kveld ble vinneren av høstens novellecup kåret. Sandra Marie Kristiansen (29) gikk helt til topps og får med seg 50.000 kroner.

CUP-VINNER: Sandra Marie Kristiansen er snart ferdig utdannet lege, men har skrevet siden hun var liten. Novellen «Maria» er hennes skjønnlitterære debut.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

– Det var veldig nervepirrende da jeg sto og venta på at vinneren skulle kåres. Jeg synes hele Novellecupen har vært spennende og intens. Folk har vært veldig engasjerte og både venner, familie og kjente har sendt meg meldinger for å si at de følger med og stemmer på meg. Likevel har jeg vært i innspurten for fem eksamener den siste tiden så jeg har hatt nok av andre ting å tenke på, sier Sandra Marie Kristiansen som snart er ferdig med medisinstudiet ved UiT.

– Ikke så skummelt som jeg trodde

I høst har iTromsø, Ordkalotten og Sparebank1 Nord-Norge arrangerte Novellecup. Siden konkurransen ble annonsert i sommer har 152 personer sendt inn sine bidrag. En jury plukket så ut åtte noveller som møttes i et sluttspill.


iTromsøs NovelleCup:

Til vanlig skriver de resepter og kommentarer. Nå konkurrerer de mot seks andre om å skrive den beste novellen

Juryen i iTromsøs NovelleCup har plukket ut åtte finalister. To av disse er Sandra Kristiansen og Ron Røstad fra Tromsø.


Siden 12. oktober har leserne kunnet stemme sin favorittnovelle videre først til en semifinale og deretter til en finale. De to forfatterne som møttes i siste runde var Sandra Marie Kristiansen og Kristin Hauge.

FINALISTER: Sandra Marie Kristiansen (til venstre) og Kristin Hauge. 

Klokka 21 fredag kveld var siste stemme talt opp og sjekken på 50.000 kroner ble delt ut til Sandra Marie Kristiansen (29) på Storgata Camping. Hun har ikke bestemt seg for hva hun vil bruke pengene på, men skal uansett fortsette å skrive.

– Selv om jeg ikke vant så ville jeg ha fortsatt å skrive. Jeg har alltid hatt lyst til å skrive bok og har hatt mange ideer som jeg har jobbet med i løpet av årene. Jeg har vegret meg for å la andre lese det jeg har skrevet og det var kjæresten min som oppfordra meg til å skrive en novelle og sende den inn til konkurransen, sier hun og legger til:

– Det var gøy å være med og ikke så skummelt å la andre lese som jeg hadde trodd, avslutter hun.

Kan bli ny Novellecup neste år

Sjefredaktør i iTromsø, Stig Jakobsen, er positivt overrasket over hvor stort engasjement Novellecupen har skapt.

– I utgangspunktet er litteratur det kulturområdet som gir minst trafikk på nett, men med 8500 unike brukere som har stemt nesten 27.000 ganger så har engasjementet vært helt hinsides det vi forestilte oss, sier han.

ARRANGØRER: Stig Jakobsen fra iTromsø (til venstre) og konsernsjef Petter Høiseth i SpareBank 1 Nord-Norge under fredagens prisutdeling arrangert av litteraturfestivalen Ordkalotten. 

Jakobsen er fornøyd hvis konkurransen bidrar til at flere leser og flere får lyst til å skrive.

– Blir det en ny cup neste år?

– Responsen har vært så overveldende at det iallfall frister til gjentakelse.