Fire varmegrader og regn i vente

Også denne uka vil bli preget av mildvær i Tromsø.

Bar asfalt: Det kraftige snefallet i starten av måneden er i ferd med å smelte bort i Tromsø sentrum. Med plussgrader og regn denne uka, vil det nok bli bar asfalt flere steder langs havet.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Forrige uke fikk vi en stopp i både snøfallet og de tidvis heftige minusgradene som har preget byen over flere uker.

Nå kommer det et nytt lavtrykk opp langs nordlandskysten som har med seg varmere luft.

– Temperaturen stiger fram mot onsdag, og onsdag vil bli den varmeste dagen denne uka med rundt fire grader og litt nedbør i form av regn. Det kommer som nysnø over 600 meter, men det er ikke snakk om veldig mye nedbør, sier vakthavende meteorolog Ola Bakke Aashamar.


Endring i været kan gjøre det farlig å bevege seg i skredterreng

Snødekket har forandret seg på grunn av økt vind og mildere temperaturer.


Snømengden på vei ned

Onsdag 6. november ble det målt en snødybde i Tromsø på 70 cm. Knappe to uker senere har snødybden klappet sammen til 44 cm, etter at det kun er registrert 3,4 mm nedbør siden den gang, og det kom i form av sludd i starten av helga.

– I sentrum vil det nok merkes at snømengden synker denne uken, men det vil fortsette å være snø andre steder så alt vil ikke forsvinne bare fordi det blir litt mildere, sier Aashamar.


For 97 år siden kom snøen tidligere, men tirsdag satte Tromsø snørekord

Aldri har det vært registrert like stor snødybde på samme tidspunkt, men i 1922 hadde Tromsø faktisk mer snø allerede i oktober.


Synker igjen

Inn mot helgen synker temperaturene igjen og legger seg rundt 0.

– Per prognosene nå vil det ikke være behov for å sende ut noe farevarsel, men vi vet jo hvordan kjøreforholdene kan bli når temperaturen ligger rundt null. Folk får følge med på vegvesenets sider og ta forbehold etter det, sier Aashamar.