Cola går over til resirkulert plast - men produksjonen til Mack berøres ikke

Mack har vært leietapper for Coca-Cola siden 1963. Når det internasjonale selskapet nå går over fra såkalt «jomfruplast» til resirkulert plast, har det også betydning for fabrikken i Nordkjosbotn.

RESIRKULERT PLAST: Coca Cola-flaskene består allerede av 25 prosent resirkulert plast, men nå skal de kun bli det. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix 

nyheter

Denne uka ble det kjent at Coca-Cola i Europa vil satse på 100 prosent resirkulerte plastflasker, og følger dermed etter Ringnes som lanserte Norges første drikkeflaske i 100 prosent resirkulert plast ved månedsskiftet.

I dag er såkalt «jomfruplast» billigere å bruke enn resirkulert plast, men bransjen ser likevel ut til å gå mot en endring.

Og når Coca-Cola nå endrer fra dagens flasker, som allerede består av 25 prosent resirkulert plast, til den mer fremtidsrettede flasken, betyr det endringer for Mack i Nordkjosbotn.


Etter syv år i nye lokaler kan Mack produsere øl for fullt

Det er gått syv år siden Mack flyttet til Nordkjosbotn. Endelig går produksjonen som ønsket.


Mack har siden 1963 vært leietapper av Coca Cola, og det er de som har lisens til å produsere Cola i Nord-Norge.

– Jeg har ikke hatt direkte dialog med Coca Cola etter at nyheten om resirkulerte plastflasker kom, men jeg forventer at produksjonen blir mye av den samme som vi har i dag. Flaskene til Cola består allerede av 25 prosent resirkulert plast, så jeg tror vi skal ha det utstyret vi trenger, sier administrerende dirketør i Mack, Roger Karlsen.

Han poengterer at endringen ikke vil være en utfordring for fabrikken på Vollan.


Ringnes sier ja til Mack-øl i «Rødbanken»: – Nå kan vi puste lettet ut

«Rødbanken» blir første serveringssted i Nord-Norge med øl fra både Mack og Ringnes i tappetårnene.


– Det er positivt for Mack at Coca Cola er tidlig ute med innovasjoner, og at vi er partner med en aktør som har muskler og kapital til å være ute med nyheter, sier Karlsen.

– Hvor viktig er samarbeidet med Cola for dere?

– Det er kjempeviktig, og har vært en solid og viktig partner siden 1963. Det er både med tanke på salg og produksjon, så de er en stor og god leverandør, sier Karlsen.


Harald Bredrup:

– Jeg har ikke kunnet holde fokus på oppgavene som øverste leder

Alvorlig sykdom i nær familie er årsaken til at administrerende direktør i Mack, Harald Bredrup (53), trekker seg.