Fikk ros for god innsats i finalen

Det ble ingen pris for The Minions fra Tromsø i den skandinaviske finalen i Danmark i First Lego League lørdag, men de fikk ros for innsatsen.

THE MINIONS: Adele Kristine Nilsen (bak fra venstre), Olivia Fabian-Morris, Henning Bakkemo, Andrea Grimnes Svendsen. Vilde Jakobsen (foran fra venstre), Angelica Mortensen og Rafael Mosli-Berglund.   Foto: Kim Matthäi Leland

nyheter

The Minions består av fem jenter og to gutter i alderen 10 til 13 år som deltok i First Lego League for første gang. I den regionale finalen i Tromsø ble de utropt som vinnere av Prosjektprisen, Robotprisen og den gjeve Championsprisen.

– Med byutvikling som årets tema i First Lego League imponerer The Minions fra Tromsø med sine smarte løsninger. Dette bidrar ikke bare til å øke interessen for realfag, men inspirerer også andre til å ta del i utviklingen av fremtidens byer både lokalt og nasjonalt. Det er disse talentene vi med stolthet kan kalle morgendagens helter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.


Kodekrav sender realfagslærere tilbake til skolebenken: – Ikke pyton med «Python»

Fra neste høst kommer programmering inn i matematikkfaget på videregående skoler. Denne uka samler mellom 80 og 90 realfagslærere seg på Tromsdalen VGS for å friske opp datakunnskapene.

 

I alt 600 barn og unge fra Skandinavia deltok i finalen i Roskilde hvor de konkurrerte om priser innen forskning, teknologi, robotkjøring og kjerneverdier. Etter finalerundene var det til slutt Aqua Heroes fra Trondheim som ble årets Champions av First Lego League. Laget skal dermed representere Skandinavia i den globale finalen i USA.