Årets tromsøværing:

Nominert for sin innsats i rusomsorgen: – Det har vært mange oppturer, men også mange nedturer

Som trener for fotballaget Bak Mål, og leder av rusomsorgen ved Kirkens Bymisjon, har Stein-Erik Nilsen opplevd både gleder og tunge tap siden 2008.

NOMINERT: Stein-Erik Nilsen (til Venstre) har i årevis gjort en stor innsats som trener for gatelaget «Bak mål». Her er Nilsen avbildet sammen med fotballagets frivillige Rune Moholdt og Alexander Solbakken. 

nyheter

– Nå ble jeg helt «førrfær». Hvem har funnet på å nominere meg?


Stein Erik Nilsen
  • NAVN: Stein-Erik Nilsen
  • ALDER: 64
  • YRKE: Leder av rusomsorgen hos Kirkens Bymisjon
  • BEGRUNNELSE: Engasjementet som trener for gatelaget «Bak mål»

Man vinner få priser som ansatt i rusomsorgen, om man skal dømme etter Stein-Erik Nilsens reaksjon på å bli nominert som Årets tromsøværing i iTromsø.


Årets tromsøværing, kandidat 5:

Tromsø Arctic Pride: – At vi er nominert er helt fantastisk. Det viser hvor inkluderende og vidsynt Tromsø er

Tromsø Arctic Pride er nominert til Årets tromsøværing for deres arbeid mot diskriminering, hets og forfølgelse av skeive, og for å fremme åpenhet, likeverd og mangfold.


Til bymisjonen etter operasjon

Siden 2008 har 64-åringen jobbet i rusomsorgen i Kirkens Bymisjon. Der har en av hans oppgaver vært å lede og trene fotballaget «Bak mål», der spillerne består av mennesker som har slitt med rusproblemer.

Nilsen har ikke selv noen erfaring med rusproblemer, men ble ansatt i Kirkens Bymisjon i en periode hvor han hadde vært ufør.


Sykkelfenomenet nominert til årets tromsøværing:

Drømmer om deltakelse i OL i 2020

Andreas Leknessund (20) innrømmer at han overgikk sine egne forventninger denne sesongen med å ta NM-gull. Nå sikter han høyere enn noen gang.


– Etter 30 år i trykkeribransjen ble jeg ryggoperert, og endte opp med å bli gående hjemme. Da fikk jeg en forespørsel om jeg kunne være omsorgsperson for en gutt som slet litt med rus. Jeg kontaktet Kirkens Bymisjon for å få han inn på fotballaget, og så raskt at de trengte litt hjelp der.

Stiller opp på fritida

Nilsen, som hadde lang erfaring som fotballtrener og leder av yngres avdeling i TUIL, ble ansatt som trener på flekken, av bymisjonens daglige leder Ann Karina Sogge. Siden den gang har han reist landet rundt på turneringer sammen med fotballaget, som han omtaler som «guttan mine».


Årets tromsøværing kandidat 2:

Ramona Lind: – Jeg la igjen en del av hjertet mitt i Tromsø

Ramona Lind (45) ble kjent for hele Norge etter at hun valgte å stå fram i mediene og fortelle om sønnen Charlie som hadde vært i en alvorlig bilulykke. Nå kan hun bli «årets tromsøværing».


– Det har vært mange oppturer, men også mange nedturer i løpet av årene med laget. En utrolig reise, med en flott gjeng, rett og slett.

64-åringen stiller gjerne opp for sine spillere også på fritida, og har kjørt mange flyttelass siden 2008. Nilsen sier han har fått mange venner gjennom «Bak mål»-engasjementet.

– Det har blitt en del minnestunder og overdoser. Når mine venner går bort er det kjempetungt, innrømmer han.

– Du gir mye til mange, men hva gir det deg å jobbe med Bak Mållaget og i Kirkens Bymisjon?

– Det gir meg så mye at jeg gleder meg skikkelig til å gå på jobb hver eneste dag, avslutter Stein-Erik Nilsen.

Slik stemmer du:

Til og med 12. desember kan du stemme på din favoritt til Årets tromsøværing 2019. Du kan avgi stemme på nett (se nederst i saken) eller via SMS, men husk at du kan kun stemme én gang per døgn.

For å stemme via SMS send «IT ÅRETS», etterfulgt av kandidatens fornavn/organisasjonsnavn (se under), til 2399. Tjenesten koster 1 krone per SMS (+ ev. operatørkostnader).