Inviterte til julefest på bymisjonen

Tirsdag ettermiddag var de ansatte ved Kirkens Bymisjon i full sving med å forberede til årets julefeiring.

JULEFEST: Bymisjonen arrangerer to julefester i ettermiddag. Fra venstre: Roy Bjarne Iversen, Magnus Vold Jensen (foran), Ann Karina Sogge og Trude Bakke. 

nyheter

Høytiden betyr som regel travle dager for Kirkens Bymisjon i Tromsø, og i år er intet unntak.

På julaften arrangerte bymisjonen nemlig to fester, og tirsdag ettermiddag var ansatte og frivillige i full sving med å gjøre lokalene klare, i tillegg til å dele ut de siste julegavene til vanskeligstilte barnefamilier.

Den ene av kveldens fester var en julemiddag tilrettelagt for byens rusmiljø og personer bymisjonen har kontakt med ellers i løpet av året, mens den andre var for mennesker som av forskjellige årsaker ikke kan eller vil feire jul hjemme.

– Det kan være svært mange grunner for å ikke feire jul hjemme. Det kan for eksempel være at man er helt alene, eller at man har en familie det ikke er mulig å komme hjem til, forteller Magnus Vold Jensen, arrangementsansvarlig på Kirkens Bymisjon.


Emilie (21) ville glede ungdommer i jula: Samlet inn over 27.000 kroner

Emilie Hallvardsdatter Østgård startet en spleis for å kjøpe gavekort til dem som trenger det mest.


Julemat, gaver og underholdning

Jensen forteller at det er hans første år som vertskap for bymisjonens julefest. Det ventes det rundt 70 gjester på det rusfrie arrangementet, som er lagt opp slik at gjestene kan få feiret en skikkelig julaften sammen med andre.

– Her blir det helt vanlig julefeiring med ribbe, pinnekjøtt og dessert, samt litt allsang og underholdningsinnslag fra Lisa Skoglund, forteller Jensen.

Jensen legger til at kveldens arrangement ikke er lagt opp for barnefamilier, da de heller prøver å legge til rette for at de kan feire jul hjemme. I forrige uke jobbet bymisjonens frivillige på spreng for å pakke esker med mat, og poser med julegaver til rundt 100 barnefamilier med trang økonomi.

– Det blir også julegaver til alle gjestene på julemiddagen, forteller daglig leder Ann Karina Sogge.


Her ordner de gaver og julemat til rundt 100 barnefamilier som sliter økonomisk

Ikke alle barnefamiliene får endene til å møtes. Kirkens Bymisjon og Coop sørger for at rundt 100 barnefamilier får mat og gaver til jul.


– Fint å kunne være frivillig

Sogge forteller at Kirkens Bymisjon har arrangert julefester årlig i Tromsø siden 1988. Først på byens hoteller, og senere i Rødbanken.

– Da ombyggingen av banken startet for noen år siden ble julefesten flyttet til bymisjonens egne lokaler i Parkgata, hvor den har blitt holdt siden, forteller hun.

Selv har hun jobbet i julen de siste 15 årene, og forteller at høytiden er en ekstra travel tid med svært mange besøkende. Sogge forteller at både gjester og frivillige setter stor pris på at dette tilbudet finnes, og at julefesten er viktig for mange.

– I Norge er julefeiring veldig familieorientert. Er man alene – men har lyst til å feire i fellesskap med andre, er det fint at det finnes slike steder, sier hun, og fortsetter:

– Da er det også ekstra fint å kunne være frivillig på en dag som dette, siden dette er en dag man gjerne vil gjøre noe for andre. Her tar alle litt vare på alle, og vi vil sørge for at absolutt alle gjestene får en hyggelig kveld, sier hun.

– Man føler seg jo nesten som en gjest i eget hus, skyter Jensen inn.

Lørdag 28. desember arrangerer også bymisjonen romjulsfest for barn, unge og familier i Parkgata 22.


Inviterer til romjulsbingo til inntekt for Kirkens Bymisjon

Næringslivet bidrar med premiene når det inviteres til bingo på Storgata Camping i romjula. Alle inntektene går til Kirkens Bymisjons arbeid for barn og unge.