Her slepes den russiske tråleren av gårde

Den russiske brannherjede tråleren «Bukhta Naezdnik» er nå blitt fjernet fra Tromsø.

SLEPES: Den russiske tråleren «Bukhta Naezdnik» er nå på tur sørover – godt hjulpet av taubåtene «Boa Odin» og «Boa Balder» – som vi ser i forkant av bildet.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Den dramatiske brannen om bord i tråleren lamslo store deler av Tromsø i september i fjor, og helt siden brannen har trålervraket ligget i Breivika havn.

Norges kraftigste

Tanken var at vraket skulle fjernes før nyttår, men slepebåten som ble sendt opp til Tromsø klarte ikke brasene med å få den av gårde.

Etter at de to taubåtene «Boa Balder» og «Boa Odin» kom til byen gikk imidlertid alt etter planen – og torsdag ettermiddag startet slepingen av havaristen sørover.


To nye slepebåter hentet til Tromsø for å fjerne trålervraket

Norges kraftigste slepefartøy seilte i dag inn til Tromsø, mens danske «Westsund» er sendt sørover etter et mislykkes slepeforsøk.


«Boa Odin» er Norges kraftigste slepebåt.

Havaristen skal til Bergen

Grunnen til at de to fartøyene er hentet inn er at de – til forskjell fra den forrige slepebåten – vil være mer manøvrerbare innenskjærs.


Trålervraket kan bli liggende til neste helg etter at skipperen avbrøt slepet av sikkerhetshensyn

– Positivt at de setter sikkerheten først, sier Kystverket. Tromsø Havn er orientert om situasjonen, avventer med å søke om erstatning, og vil ha eksperter til å vurdere skadene på kaia etter brannen.


Slepet vil pågå i knappe to uker, og avsluttes på Hanøytangen utenfor Bergen.

Der vil havaristen bli hogd opp.