Kulturhuset jakter etter Tromsøs Ronja og Birk til storsatsing

I høst setter Kulturhuset i Tromsø opp sin største egenproduserte forestilling på mange år – Astrid Lindgrens «Ronja Røverdatter». Nå jakter Kulturhuset på unge skuespillere som kan spille hovedrollene Ronja og Birk.

AUDITION: Kulturhussjef Erik Smith Meyer inviterer til åpen audition den 15. februar der man kan prøvespille for rollene som Ronja og Birk.  Foto: Presse / Kulturhuset

nyheter

Det forteller kulturhussjef Erik Smith Meyer.

I en pressemelding inviterer han skuespillere in spe mellom 12 og 25 år til en åpen audition på Kulturhuset den 15. februar.

Premiere i høst

— Vi vil invitere inn alle skuespillerspirer til å prøve seg som enten Ronja eller Birk. Dette skal bli en real folkefest, sier Meyer.


Nå har du sjansen til å spille Ronja Røverdatter

Neste høst setter Kulturhuset opp Ronja Røverdatter.


Om man blir valgt ut til å spille Ronja Røverdatter eller Birk Borkasønn vil man få være med i Kulturhusets storsatsing som har premiere i oktober.

— Dette blir kickstarten på Ronjas år i Tromsø. Jeg kan ikke huske sist gang vi hadde åpen audition til en storsatsning, så dette er historisk, sier kulturhussjefen.

Hvem som skal spille de andre rollene - Mattis, Lovis, Borka, Skalle-Per og de andre - er ennå ikke avslørt. Smith-Meyer sier at resten av ensemblet vil bli presentert snart.

Må melde seg på forhånd

– Vi har med på laget fantastisk dyktige og erfarne skuespillere og kunstnerisk team som vi gleder oss til å annonsere veldig snart, sier han i pressemeldingen.

For å få være med på auditionen så må man melde seg på forhånd før den 1. februar, og det kan man gjøre på Kulturhusets hjemmesider.