Garantert sol til uka:

Så mye snø har det kommet det siste døgnet – og slik blir været i helga

Vi får garantert sett sola neste uke, men kanskje den allerede viser seg fram på søndag.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Ronald Johansen

nyheter

Fredag morgen er det registrert 92 cm snødybde i Tromsø, etter 18 cm påfyll det siste døgnet. Mildværet har fått snøen til å klappe noe sammen, men det kommer mer snø fredag.

– Det går flere byger fredag og det vil være en del vind fram til fredag ettermiddag, men det ser bedre ut fra lørdag av, sier meteorologikonsulent ved Vervarslinga for Nord-Norge, Rune Skoglund til iTromsø fredag morgen.

– Det vil gå enkelte lette byger lørdag, men det kommer ikke noe voldsomme mengder snø. Det er litt for mye skyer til håp om sol, og temperaturen vil ligge et sted mellom minus 4 og 6. Det vil ikke være noe særlig vind, sier Skoglund.

Oppholdsvær søndag

Søndag vil det også være lite vind, men også større sjanse for at sola viser seg fram.

– Temperaturen vil ligge nærmere minus 6 og dagen starter med byger på formiddagen før vi får oppholdsvær. Sola er ikke lenge oppe, men hvis det ikke går byger akkurat da kan det være vi ser den, sier Skoglund.


Soldagen:

Sjaman smurte smør på trestamme for å lokke fram sola

Snødrevs, kraftig vind og lavt skydekke gjør at soldagen 2020 i svært liten grad minner oss på at mørketiden offisielt er over og at sola er tilbake.


Garanterer sol til uka

Neste uke blir kald, men fin slik prognosene ser ut fredag.

– Det ser ut til at vi får skikkelig fint vintervær neste uke. Temperaturen går ned mot minus 10 og vinden kommer fra sørøst, men vi får garantert sett sola neste uke, sier Skoglund.

Betydelig til moderat skredfare

Fredag er det betydelig skredfare i Tromsø.

Ifølge skredvarslingstjenesten Varsom vil skredfaren lørdag ligge på farenivå 2, som vil si moderat skredfare.

Vær forsiktig i leområde der det har samla seg fersk fokksnø de siste dagene, spesielt i høyden, heter det i varselet for Tromsø lørdag.

Dette kan fort endre seg, så man bør alltids sjekke oppdatert varsel før man legge ut på fjelltur.