Syklist måtte angivelig stupe i grøfta for å unngå mann som kjørte på gangstien - nå må sjåføren møte i retten

En mann i 50-årene er tiltalt for å ha kjørt på gang- og sykkelveg, rømt fra politiet og for å ha truet en politisk rådgiver.

  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Ifølge tiltalen fra Nord-Troms tingrett ble Tromsø-mannen stoppet i en trafikkontroll på E8 i Balsfjord i november.

Da politiet konfronterte ham med at han var etterlyst for soning av en fengselsstraff, satte mannen bilen i gir og svingte inn på en gang- og sykkelvei som går parallelt med E8.


Eks-advokat (48) om bedrageritiltalen: Innrømmer at han spilte bort klientpenger

I høst innrømte den narkodømte eks-advokaten i retten at han hadde hatt et omfattende narkotika- og spilleproblem. I den andre saken, der han overførte klientpenger til egen konto, sier han at noe av pengene ble brukt til spill.


Mannen kjørte, ifølge tiltalen, i «god fart» på gangfeltet, mens en politibil med blålys la seg parallelt langs hovedveien.

På vei mot Nordkjosbotn møtte mannen en syklist. Ifølge tiltalen måtte syklisten stupe i grøfta for å unngå å bli kjørt ned.

Snek seg bort fra politiet

Vel framme i Nordkjosbotn svingte mannen i 50-årene inn på E6 og kjørte med politiet i hælene. Etter å ha hindret den forfølgende politibilen å kjøre forbi, svingte mannen av mot Skibotn. Etter hvert kjørte han inn på en sidevei der han klarte å utmanøvrere politiet og slippe unna.


Betent nabokonflikt avgjort av retten

Ingen av de to seksjonseierne i Tussøyvegen 13 får tingrettens fulle støtte.


Mannen må imidlertid møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for brudd på straffeloven og veitrafikkloven. Mannen er også tiltalt for å ha stukket fra politikontroll langs E6 ved en annen anledning. Da måtte han stoppes ved hjelp av spikermatte.

Truet politisk rådgiver

Foruten å være tiltalt for lovbrudd langs veien, må mannen også møte i retten i en annen sak, der han er tiltalt etter straffeloven «for ved vold eller trusler å ha påvirket en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling, eller søkt å oppnå dette.»


Drapsmann knivstakk innsatt – nå er det tatt ut tiltale mot mannen

49-åringen som soner for å ha drept sin kone, og som ble flyttet til Tromsø fengsel etter flere voldshendelser, er nå tiltalt for grov vold.


Bakgrunnen for tiltalen er at mannen i mai skal ha kontaktet en politisk rådgiver i kommunen angående et pengekrav fra boligkontoret. I samtalen skal mannen angivelig ha sagt at han skulle komme inn på kontoret til rådgiveren og banke ham.