Mann i 30-årene tiltalt for å kjøre stjålet scooter rundt på Tromsøya

Mannen er blant annet tiltalt for tyveri av leiebil og scooter, samt for å ha forsøkt å true til seg 20.000 kroner.
nyheter

I midten av januar skal mannen i 30-årene ha forsøkt å true til seg 20.000 kroner fra BurgerMan på Kvaløysletta. Hvis ikke den ansatte på stedet kunne skaffe pengene truet han med å «stabbe» både ansatte og gjester. Han lyktes ikke da en av de ansatte rømte og tilkalte hjelp.

Midt i romjula ble mannen anholdt av to politibetjenter og ført bort fra stedet. Mannen skal ha revet seg løs fra grepene og slo den ene politibetjenten i hodet. Deretter sparket og spyttet han betjentene da de forsøkte å få ham inn i patruljebilen.


Ville ta fra 53-åringen førerkortet:

Politiet mente det elastiske slepetauet var for kort – glemte å strekke det ut

Politiet fikk ikke medhold i Nord-Troms tingrett.


Knuste kioskvindu og ødela taksameter

På julaften skal mannen ha tatt en personbil fra Hertz bilutleie på flyplassen og kjørt med den. Samme dag skal han ha tatt en snøscooter fra Maritim Center på Stakkevollvegen og kjørt rundt på Tromsøya med den. Han kjørte scooteren på gang- og sykkelstier, samt i lysløypa.

Mannen kjørte uten gyldig førerkort og var påvirket av alkohol.


Lek med startpistol førte til væpnet politiaksjon

En mann i begynnelsen av 20-årene er siktet for å ha forvoldt en væpnet politiaksjon etter at han og kameratene lekte seg med en startpistol.


Tidligere i desember skal han ha kastet et taksameter fra en taxi i bakken slik at det knuste. Tidligere samme kveld er han tiltalt for å ha kastet en stein gjennom vinduet på en kiosk slik at det knuste.

Tok kontakt til tross for besøksforbud

I romjula skal mannen ha tatt kontakt med flere familiemedlemmer til tross for at han på julaften ble ilagt besøksforbud mot foreldre og søsken.