Minifestivalen «Opplev Tromsø»:

Nå skal tromsøværingene igjen få være turister i egen by: – Tror ikke virusfrykt vil legge en demper for helga

Den første helga i april skal lokalbefolkninga i Tromsø igjen få teste ut typiske turistaktviteter til en billig penge.

Carina Hansen (til venstre), Jacob Nørby, Anette Klakegg og Shilan Ghadan (til høyre)  Foto: Frida Amalie Sundberg

nyheter

Visit Tromsø er hovedarrangør for minifestivalen i år. Tromsø sentrum og Mediehuset iTromsø er samarbeidspartnere. Gjennom festivalhelgen ønsker arrangørene å invitere tromsøværinger med på å være turist i egen by.

Jacob Nørby, salgssjef i Visit Tromsø, forteller at de grunnet stor interesse for arrangementet i fjor, også i år ønsker å la lokalbefolkningen teste ut de typiske turistaktivitetene i Tromsø.


Tusenvis var turist i egen by under minifestival

Det er ikke hver dag du er turist i egen by. Hittil er det målt opp mot 4.000 besøkende på festivalen «Opplev Tromsø».


– Det er kult å være turist i egen by, og å gjøre ting man ikke har tenkt på før. I fjor dro mange på hundesledetur for første gang, og tilbakemeldingene var svært positive, sier han.

– Dere er ikke redde for at koronabølgen skal legge en demper for festivalen?

– Nei, det er vi ikke bekymret for i det hele tatt. Jeg tror ikke virusfrykt vil få innvirkning på festivalhelga, men holdningen vår er at man må følge rådene fra Folkehelseinstituttet og følge med på utviklingen, svarer Nørby.

– Dette er rettet mot tromsøværinger, og er lagt til enden av turistsesongen når det ikke er så mange turister i Tromsø. Å delta på en hundesledetur er jo egentlig ikke noe annerledes enn å gå på jobb eller skole, kommenterer prosjektleder Carina Hansen i iTromsø.

Skape liv i sentrum

Shilan Ghadani er daglig leder for Tromsø sentrum. Det er første gang interesseorganisasjonen for sentrumsbedriftene er med å arrangere Opplev Tromsø.

– De som bor her er klar over tilbudene som finnes. Jeg tror mange tenker at det skulle de gjort, eller vært med på. Og når vi først gir lokalrabatt på aktivitetene blir det lettere å hive seg med, sier hun.

Ifølge Ghadani har hun oppfordret sentrumsbedriftene til å være kreative i løpet av festivalhelga.

– Vi skal fylle byrommet og skape liv ved å sette opp boder og kjøre aktiviteter her. Det skal være hyggelig å gå i sentrum for lokalbefolkninga, sier hun.

– De som bor her slipper å fly noen plass, for alt foregår her. Hvis folk blir halvparten så entusiastisk som jeg er, blir det bra, legger hun til.

Flere ulike aktiviteter

Det arrangeres også aktiviteter utenfor byen. Anette Klakegg, kurs- og konferansesjef på Malangen Resort, forteller de har satt opp busser fra byen til resorten.

– Vi vil vise fram Malangen til tromsøværingene. Der kan de blant annet gå på ski om dagen og dra på Naustet pub på kvelden. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra dem som var der i fjor, og håper på enda større interesse i år, sier hun.


I fjor var det 30 forskjellige aktiviteter, i år blir det enda flere. Programmet lanseres neste uke.

– Vi håper «Opplev Tromsø» blir en fast tradisjon, som arrangeres den første helgen i april hvert år, sier Carina Hansen i iTromsø.