Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen overtar forgjengernes politiske rådgiver

Tromsø-kvinnen Vanja Terentieff (H) fortsetter i regjering under landets nye fiskeri- og sjømatminister, Odd Emil Ingebrigtsen fra Bodø.

BODØ OG TROMSØ: Fikseriminister Odd Emil Ingebrigtsen fra Bodø og hans politiskr rådgiver, Vanja Terentieff fra Tromsø. På bildene bak kan vi se landets tidligere fiskeriministere. Det er uvisst om departementet har rukket å få opp bildet av Geir Inge Sivertsen.  Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

nyheter

Terentieff har på rekordtid rukket å være politisk rådgiver for intet mindre enn tre fiskeriministere i løpet av 2020, om vi regner med Torbjørn Røe Isaksen som i en kort stund var settestatsråd for fiskeri- og sjømat, etter Geir Inge Sivertsens avgang. Det ble en kortvarig tid i regjering for Sivertsen, som måtte gå etter spetakkel om utbetaling av etterlønn, samtidig som han satt i regjering.

Men hans rådgiver, Vanja Terentieff fortsetter under den nye fiskeriministeren.

– Det er veldig hyggelig at den nye statsråden ønsket meg med videre. Det er ærefullt, og jeg er veldig takknemlig, sier Terentieff.


Fiskeriministeren har gått av – men rådgiveren hans er fremdeles i regjering

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen fikk mandag avskjed i nåde som statsråd, men hans politiske rådgiver Vanja Terentieff (H) har ingen umiddelbare planer om hjemkomst.


– Ikke i tvil

Den nye fiskeriministeren er fornøyd med rådgiveren.


Slik vil de to nordnorske ministrene at Høyre skal temme «distriktsopprøret»

Landets nordligste fylke kan nå skilte med to statsråder – og de har planer om å løfte partiet igjen i landsdelen.


– Jeg var ikke i tvil om å ta med meg Vanja videre. Og setter pris på at hun ønsket å være min politiske rådgiver. Hun hadde allerede rukket å gjøre seg litt kjent i departementet. I tillegg kjenner hun godt til næringen og ikke minst til Nord-Norge, skriver han til iTromsø.

Terentieff opplyser om at statsråden nå jobber med ulike tiltak for å hjelpe fiskeri- og sjømatnæringa som følge av konsekvensene korona-smitten får for fiskeriene. Hun understreker at fisk er en viktig del av norsk matsikkerhet. Blant annet har statsråden midlertidig opphevet bearbeidelsesplikten for torsketrålere, for å sikre at det opprettholdes aktivitet i næringa.

Da gjenstår det bare å se om den nye nordnorske fiskeriministeren klarer å sitte lengre enn den forrige.


Tromsø Høyre får sin tredje rådgiver i regjering:

Terentieff blir politisk rådgiver for fiskeriministeren

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen peker ut Vanja Terentieff som sin politiske rådgiver.


– Har du bedt han gå gjennom eventuelle etterlønninger, styreverv eller honorarer han ikke skal ha som kan skape trøbbel?

– Nei, det ligger ikke hos meg, men regner jeg med at han har gjort det på egen hånd, svarer Terentieff.

FaceTime og kontantoverføringer

Terentieff forteller at hun har en 17 år gammel sønn hjemme i Tromsø, som nå må klare seg uten mor til stede under unntakstilstandene som følge av korona-viruset. Hun er forberedt på at det kan bli noe tid før hun igjen kommer seg hjem til Tromsø og sønnen.

– Jeg har hørt at det er lagt restriksjoner for folk som har vært i Oslo som besøker Tromsø, så derfor blir det heller mye FaceTime og kontantoverføringer istedenfor i en tid fremover, sier hun.