– Ikke skjenkeforbud i Tromsø foreløpig

Kommuneoverlegen i Tromsø sier at de foreløpig ikke vil stenge byens ølkraner, slik som allerede har blitt gjort i Oslo.

KOMMUNEOVERLEGE: Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø oppfordrer byens utesteder til å forholde seg til nasjonale føringer.  Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

nyheter

Lørdag bestemte byrådet i Oslo å nekte all skjenking av alkohol på hovedstadens utesteder. Årsaken var at flere av byens serveringssteder ikke fulgte myndighetenes smittevernregler.

– Vi innfører full stopp i skjenkingen inntil videre. Det var såpass mange som fredag kveld ikke fulgte vår oppfordring om å la være å bidra til å skape større folkeansamlinger, så vi hadde ikke annet valg enn å beslutte full stopp i skjenkingen umiddelbart, sa byrådsleder Raymond Johansen til VG.


Oslo kommune forbyr alkoholskjenking

Brudd på smittevernreglene gjør at Oslo kommune forbyr alkoholservering i hovedstaden.


Ifølge kommuneoverlege i Tromsø, Kathrine Kristoffersen, er det foreløpig ingen planer om å innføre lignende skjenkeforbud i Tromsø.

– Vi har gjennom våre kontrollinstanser fått tilbakemeldinger om at tiltakene overholdes. Derfor vurderer vi at dette foreløpig ikke er aktuelt her, skriver Kristoffersen i en sms til iTromsø.


Permitterer alle ansatte etter å ha brutt korona-bestemmelsene: – Da slipper vi å tolke reglene

Håvard Robertsen i Huken Brygg forteller at mange i utelivsbransjen har hatt ulike meninger og tolkninger av de nye bestemmelsene.


– På dette området forholder vi oss til nasjonale føringer og oppfordrer også virksomhetene til å gjøre det, skriver Kristoffersen videre.


Politiet stengte to utesteder natt til søndag

Utestedene brøt ifølge politiet korona-bestemmelsene satt av kommunen.