Korona-smittet mann døde i sitt eget hjem

En 72 år gammel mann, som var bekreftet smittet av koronaviruset, døde natt til tirsdag.

Se siste pressekonferanse fra Rådhuset direkte klokken 13.00

nyheter

Tromsø kommune pleier å ha daglige pressekonferanser om håndteringen av koronaviruset klokka 15.00. I dag fremskyndte kommunen imidlertid møtet med to timer til klokken 13.00.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) innledet pressemøtet med å informere om at en 72 år gammel mann, med bekreftet korona-smitte, er død.

– Vi har i natt fått bekreftet det første dødsfallet knyttet til covid-19 i Tromsø. Dette er en 72 år gammel mann. Vedkommende var kjent smittet, det ble bekreftet for få dager siden. Han hadde også en underliggende sykdom. Han døde i sitt hjem i natt med akuttpersonell fra UNN til stede, sier ordføreren og fortsetter:

PRESSEKONFERANSE: Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen under tirsdagens pressekonferanse på rådhuset. Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) følger med.  Foto: Ronald Johansen

– Det er med stor sorg og fortvilelsen at vi nå også i Tromsø registrerer det første dødsfallet knyttet til covid-19. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte. Dere skal vite at våre tanker er hos dere nå, sa Wilhelmsen.

– Ikke nøl med å kontakte lege eller legevakt

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen sier at mannen døde sent i går kveld, mandag.

– Han ble rask dårlig. Ambulanse ble tilkalt, og han døde hjemme med ambulansepersonell til stede. De gjorde det de kunne, men livet hans sto dessverre ikke til å redde, sier hun.

Kristoffersen påpeker at man ikke skal nøle med å kontakte lege eller legevakt på telefon hvis man opplever tungpusthet og tenker at man kan være smittet.

Dødsfallet er meldt til Folkehelseinstituttet.

– Livet sto ikke til å redde

Jon Mathisen, klinikksjef ved akuttmedisinsk klinikk på UNN, var til stede på pressekonferansen. Han ville på vegne av UNN uttrykke stor medfølelse med de pårørende.

– Vi mottok en melding på via 113 fra pårørende. Vi fikk gode opplysninger som gjorde det mulig å rykke ut umiddelbart, samtidig som vi gjorde oss klar for en smittesituasjon. Ambulansen var fremme etter cirka 20 minutter, og det ble umiddelbart iverksatt livreddende tiltak etter gjeldende prosedyrer, men de klarte dessverre ikke å redde han, sier Mathisen.

Ifølge klinikksjefen har ikke den avdøde vært til behandling ved UNN i forbindelse med virusinfeksjonen.

12 nye smittede

Kommuneoverlegen opplyser at det siden mandag er bekreftet 12 nye smittetilfeller i Tromsø. Antallet smittede er nå oppe i 43, og ifølge kommuneledelsen må man forvente at tallet vil stige ytterligere.

– Syv av de nye smittede har vært på utenlandsreiser, sier Kristoffersen.

Fire personer er friskmeldt så langt etter å ha vært smittet av viruset.