Gulating merker lite endring i omsetning: – Det er ingen krise her

Bryggeriene Mack og Graff har allerede begynt å levere hjem på dørene til folk. Nå følger Gulating ølutsalg etter.

GÅR GREIT: Mads Hansen sier at det ikke er fare for permitteringer av de to ansatte ved Gulating ølutsalg på Pyramiden. – Butikken går rundt, sier han.  Foto: Privat

nyheter

– Vi så jo at flere andre utsalg startet nettbutikk og da tenkte jeg at vi også måtte kaste oss på. Jeg sendte inn en søknad i forrige uke og fikk innvilget dagen etter, sier Mads Hansen i Gulating ølutsalg på Pyramiden i Tromsdalen.

Bryggeriene Mack og Graff kjører ut varer til folk for å bøte på nedgangen i omsetning etter myndighetenes korona-tiltak. Butikken på Pyramiden har to ansatte og ifølge Hansen har det foreløpig ikke vært nødvendig med permitteringer.


Nå har Mack åpnet nettbutikk: – Alle som er karantenefast skal få kjøpe våre varer

Bryggeriet er i gang med å levere øl og brus på døra til tromsøværinger.


– Mange av butikkene her holder stengt, men vi har en Europris og en kafé som nabo så det går litt folk forbi her. Vi har færre kunder enn før, men de som kommer kjøper mer enn vanlig så omsetningen er noenlunde den samme, sier han og legger til:

– Det er ingen krise her.

Vil ta tilbake kunder fra Jekta-området

Hansen og hans kollega starter nå salg over nett og kjører selv ut varene.

– Vi må holde oss innenfor lovverket og få varene levert innen klokka 20.00 på hverdager og 18.00 på lørdager. Vi stenger butikken klokka 18.00 på hverdager så da har vi god tid, men på lørdager må vi legge en plan for å rekke levering, sier han og legger til at de kjører ut til Kvaløyasletta, Tromsøya og sentralt på fastlandet.


På under ei uke har Graff brygghus levert øl på døra for 80.000 kroner

Bryggerisjef i Graff, Martin Søbstad Amundsen, kjører rundt over hele Tromsø for å levere øl og sikre omsetning til bryggeriet.


Da Gulating flytta fra Jekta til Pyramiden i fjor høst mistet de kunder fra Kvaløya og Jekta-området. Nå ser Hansen sjansen til å vinne dem tilbake.

– Nettbutikken vår er kommet for å bli og vi håper at folk som handlet hos oss før, men som ikke tar turen til Tromsdalen nå vil bestille varer som vi kan kjøre hjem til dem, sier han.