Aner ikke hvorfor bussen tok fyr etter kollisjonen tirsdag

Busselskapet etterforsker hendelsen, men mener at bussene deres er trygge på tross av brann og kollisjon i Kongsbakken tirsdag.

BUSSBRANN: En buss med passasjerer om bord tok fyr innvendig etter en kollisjon i Kongsbakken tirsdag.   Foto: Olav Berntzen

nyheter

Tide vet ikke hvorfor det begynte å brenne i en av deres busser i Tromsø tirsdag. Den aktuelle bussen som tok fyr innvendig var involvert i en kjedekollisjon med to andre busser i Kongsbakken.

– Vi har ikke på nåværende tidspunkt fått årsak til at det begynte å brenne i den ene vognen som var involvert i kollisjonen i dag. Det blir opp til etterforskningen å avdekke, skriver regionsjef i Tide, Eirik Sandnes, i en e-post til iTromsø tirsdag kveld.


Buss begynte å brenne i sentrum

Nødetatene rykket tirsdag formiddag ut til en bussbrann ved Kongsbakken: Veien er nå åpen for trafikk igjen.


Sjekker øvrige busser

Sandnes uttaler at det ikke finnes noen indikasjoner for at andre Tide-busser av samme modell kan begynne å brenne uten forvarsel.

– Tar Tide nå en sjekk av deres øvrige busser?
– Først skal etterforskningen gjennomføres, så skal vi sammen med vår leverandør av bussene iverksette eventuelle tiltak, basert på de funn etterforskningen, svarer regiondirektøren.


NAF etterlyser tiltakspakke for samferdselssektoren

NAF sier samferdselssektoren blør og etterlyser en tiltakspakke for å vedlikeholde veier, redde kollektivselskaper og erstatte bortfall av bompenger.


Skal vurdere rutiner for kjettingbruk

De tre bussene involvert i trafikkuhellet tirsdag var ikke utstyrt med kjettinger.

– Vurderer Tide sjåførenes praksis i bruk av kjettinger, da dette manglet på bussene som ikke taklet vinterføret i Kongsbakken tirsdag?
– Tide har allerede rutiner for når kjettinger skal tas på bussene, og i lys av dagens hendelse er det grunnlag for å se på rutinen på nytt og se om den bør justeres, uttaler Sandnes.

Skadene var tydelige etter at tre busser skled inn i hverandre i Kongsbakken tirsdag.   Foto: Ronald Johansen

Både politi og publikum reagerte, ifølge Nordlys, på at bussene ikke hadde kjettinger.

– Vi har forståelse for at man reagerer på manglende bruk av kjetting når en slik hendelse skjer. Som sagt skal vi gå igjennom våre rutiner om bruk av kjetting, svarer Tide-direktøren.


Vil teste ut elektriske leddbusser i byen

Fylkeskommunen får millionstøtte fra Miljødirektoratet for å testkjøre to ledd el-busser i byen.


Avslutningsvis påpeker Sandnes at det er hundre prosent trygt å ta buss i Tromsø, på tross av dagens brann og kollisjon.