Lokal skiltmaler sto i bitende kulde i 16 timer for å lage denne regnbuen på Rådhuset

Skiltmaler Kristian Gundersen hylles for kunstverket på Rådhuset.

REGNBUE: Kristian Gundersen brukte hele gårsdagen og morgentimene på å male denne regnbuen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Hvis du har spasert forbi Rådhuset i morgentimene fredag, er det ikke til å unngå å legge merke til regnbuen som pryder inngangspartiet på bygget.

Regnbuen er det skiltmaler Kristian Gundersen som står bak på bestilling fra kommunen. Han sto på i hele natt i 13 minusgrader for å gjennomføre prosjektet.


Skiltmaler maler gratis på butikkvinduer: – Vi skal jo ha et sentrum når dette er over også

I de kommende dagene vil man se emneknaggen #handlelokalt på et økende antall butikkvinduer i sentrum. Skiltmaler Kristian Gundersen (36) er initiativtaker til prosjektet.


– Jeg begynte klokka ett i går formiddag og jeg ble ferdig syv i dag morges. Jeg regnet med at det skulle ta 10 timer, men det tok 16 timer. Det tok litt ekstra tid siden oljemalingen blir til en grøt, seig masse når det er så kaldt. Det var litt av en utfordring, sier en svært trøtt Gundersen til iTromsø i 10-tiden.

– Hvordan synes du resultatet ble?

– Jeg er veldig fornøyd. Tanken var at det skulle se ut som en barnetegning. Det var ikke alt av streker som ble rett, men jeg har for lengst forsonet meg at slik blir det når man maler for hånd, svarer kunstneren.

Det var uansett ikke meningen at den, ifølge han selv, skulle se helt perfekt ut.

– Det skal være hint av en barnetegning, og derfor har jeg malt ei lita jenta som står i hjørnet og maler selve regnbuen, sier han.

– Han er en helt enestående kunstner

Shilad Ghadani er daglig leder i Tromsø Sentrum AS, og samarbeider med Gundersen siden skiltmaleren har et verksted i sentrum kalt "Gjømt". Nylig samarbeidet de om logoen #handlelokalt, som er å finne på så å si alle butikkvinduer i byen.

Hun er full av lovord om regnbuen på Rådhuset.


Tromsø-maler og sentrumsleder reagerer på Harstad-butikkenes logotyveri

Kristian Gundersen har den siste uken malt logoen på titalls butikkvinduer i Tromsø sentrum. TIl hans store overraskelse dukket den plutselig opp i Harstad også.


– Han er en helt enestående kunstner som virkelig fortjener å bli løftet frem. Jeg har fått masse meldinger fra folk som synes den er fin, sier Ghadani.

Ordføreren vil lage utstilling

Ordfører Gunnar Wilhelmsen kaster seg også på hyllesten, både av kunstverket og de andre regnbuene som barn i Tromsø har laget den siste tiden.

– Det er et fantastisk initiativ og det viser engasjement, sier Wilhelmsen.

Han forteller at hans nytilsatte rådgiver Aurora Skagen er opphaveren av ideen til Rådhuset-regnbuen. Etter det tok de kontakt med Gundersen om det lot seg gjennomføre.


Nå åpner denne trioen butikk i Nordbyen

I slutten av mars åpner skiltmaker Kristian Gundersen og illustratør Kine Kjær en ny butikk i sentrum. De har store planer for den lille butikken, og har allerede arrangert flere workshops.


Wilhelmsen sier at de også er i startfasen av et annet prosjekt når det kommer til regnbue-tegningene.

– Vi er veldig inspirert av alle regnbue-tegningene ungene har laget, og har idé om å få alle tegninger tilsendt til oss og lage en utstilling av dem, sier Wilhelmsen.