Kan gjenåpne deler av universitetet om myndighetene sier ja

Samtlige eksamener og all fysisk undervisning ut vårsemesteret er avlyst på undervisningsstedene til Universtitetet i Tromsø Norges Arktiske Universitet. Men dersom myndighetene åpner for det så vil det bli vurdert å gjenåpne deler av campusene.

HOLDER STENGT UT SEMESTERET: Anne Husebekk og ledelsen ved UiT har vedtatt at all fysisk undervisning og all eksamensskriving blir avlyst ut året.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det skriver universitetet i en pressemelding.

UiT-rektor Anne Husebekk sier i pressemeldingen at både eksamener og undervisning vil være digital helt fram til sommerferien.

Forutsigbarhet

– Det er viktig å bidra til forutsigbarhet for våre studenter og ansatte, og derfor fortsetter vi med digitalundervisning ut dette semesteret. Alle fysiske arrangementer, konferanser og samlinger fram mot sommerferien er også avlyst av samme grunn, sier hun.


UiT-rektoren vil ha tiltak mot mulig eksamensjuks

Korona-epidemien har ført til at eksamensgjennomføringen ved de norske universitetene er flyttet fra campusene og hjem til studentene. Det frykter UiT-rektor Anne Husebekk kan føre til juks.


Ledelsen ved universitetet har vedtatt at skriftlige skoleeksamener blir gjort om til hjemmeeksamen, og muntlige eksamener blir holdt over nettet – eventuelt gjøres de om til hjemmeeksamener.

kan gjenåpne om myndighetene sier ja

Dersom helsemyndighetene letter på restriksjonene for fysisk undervisning vil ledelsen ved UiT vurdere gjenåpning av deler av lokalene.

– Vi har ikke fått noen signaler om dette, men dersom helsemyndighetene vurderer en delvis åpning som forsvarlig, vil vi raskt gi våre studenter tilgang til studiestedet for forberedelse til eksamen og oppgaveskriving, sier Husebekk.


Forbereder seg på at UiT blir stengt helt til høsten

UiT-rektor Anne Husebekk sier at sannsynligheten for at det ikke vil bli gitt fysisk undervisning ved universitetet i vår er stor.


UiT-rektoren sier at det vil bli lagt stor vekt på å gjøre undervisningshverdagen for både studenter og ansatte så god som mulig.

Gode digitale erfaringer

– Digital undervisning og gjennomføring av alle planlagte eksamener er en felles prioritert oppgave. De fleste av våre ansatte jobber hjemmefra og overgangen til et virtuelt arbeidsfellesskap har gått overraskende bra. Det viktigste for oss nå er å bidra til at studentene våre opprettholder sin studieprogresjon i en krevende tid, sier hun.