Esben (31) fra Tromsø vant 700.000 kroner i poker-NM: – En helt fantastisk søndag

Esben Jensen (31) hadde en søndag han ikke vil glemme med det første.

FORNØYD: Esben Jensen har grunn til å glise etter han søndag vant til sammen 700.000 kroner på onlinepoker.  Foto: Privat

nyheter

Av 950 startende i poker-NM, som i år ble spilt online på grunn av koronakrisen, satt til slutt Mattias Oredsson (33) fra Stavanger og Esben Jensen (31) fra Tromsø. Etter en over to timer lang «heads up» mellom de to, var det Oredsson som til slutt stakk av med NM-tittelen og hovedpremien på 72.635 euro (818.073 kroner).

Selv om det ikke NM-gull, ble det likevel en pen pengepremie til pokerspilleren fra Tromsø.

– Det ble en fin premie. Det var 500.000 kroner til 2.-plassen og jeg vant 200.000 kroner tidligere på dagen i en annen turnering, så det var en helt fantastisk søndag, sier Esben Jensen til iTromsø.


Anbefalt 18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling

Dataspill som inneholder opplæring i pengespill, får nå automatisk en anbefalt aldergrense på 18 år gjennom nye europeiske retningslinjer.


Premiepotten totalt var på 416.250 euro (4,7 millioner norske kroner) og 112 av 950 spillere nåde premieutbetaling, men kun én spiller havnet altså høyere enn Esben Jensen.

– Spilte disiplinert

Jensen sier at 2.-plass ikke er noe man kan forvente i en slik turnering med såpass mange spillere.

– Det er mange situasjoner man må unngå for å få det til å gå helt opp. Jeg hadde forventet å spille bra og jeg spilte veldig disiplinert, så jeg er ikke kjempeoverrasket, men det går ikke an å forvente å gå så langt i så dype turneringer, sier han.


Meninger:

Hestehandling og pokerspill

Neida, dette er ikke en historie fra Ville Vesten, men fra «The Wild North».


Finalebordet var et drama uten like. De to spillerne vekslet på ledelsen og avgjørelsen falt først etter en over to timer lang runde mellom de to.

– Jeg hadde han i kne et par ganger. Hadde jeg vært litt heldig, kunne det bikket andre veien. Men det var en veldig spennende og lang «heads up» til å være online. Begge var veldig disiplinert i de riktige situasjonen, sier Jensen.

Avgjørelsen falt da Jensen gikk all inn med J-10 i ruter på hånden, mens Oredsson vant med 10–7 i hjerter. Floppen viste A (hjerter), J (hjerter) og 6 (ruter). Da 4 hjerter kom på turn (fjerde kortet), var det over for Jensen.

SISTE HÅND: Her avgjøres poker-NM. Esbens hånd til venstre.  Foto: Privat

– Han traff på flushen og jeg gikk rett i garnet. Jeg hadde allerede trebettet og var short på pre-flop, men det var ikke et kjempedårlig spill. Mange ressurser i pokermiljøet sa at det var en av de bedre heads upene ved et finalebordet de hadde sett. Ingen av oss gjorde knapt en feil, sier tromsømannen.

– Delte meninger

Turneringen skulle egentlig spilles live i den irske hovedstaden Dublin, men ble i stedet spilt online. På finalebordet mistet Oredsson nettilgangen. Da valgte Jenssen det redelige valget.

– Han var ganske short da med 10–11 Big Blinds igjen. Jeg kunne valgt å dra på og spille han ut, eller spille han veldig short de 2–3 minuttene han slet med internettet, men jeg valgte å bruke timebanken min, sier Jensen.


Stokkan røk ut med 2,7 millioner kroner i premie

Det ble 21. plass på Preben Stokkan i VM i poker i Las Vegas.


I god sportslig ånd, tok Jensen selv en timeout, i stedet for å utnytte situasjonen. Det har vekket reaksjoner.

– Jeg har fått flere hundre meldinger fra den ene og andre om akkurat det. Noen mener jeg skulle spilt han ut, mens andre synes det var god sportsånd. Jeg tenker i hvert fall selv at det ikke ville være rett måte og vinne på og at det gir god karma, sier Jensen.

Satser ikke på poker

31-åringen sier han har spilt poker siden han var liten gutt, men spiller stort sett mest i sosiale lag med kompiser.

– Erfaringer med å spille mye er det lenge siden jeg har hatt. De siste åtte årene er det kun i vennelag og noen NM her og der. Det er stort sett jobb, som er veldig krevende. Det er der jeg har de største ambisjonene. Jeg bruker poker til å koble av, så det er ikke noe jeg har satset på i forkant eller kommer til å satse på i etterkant, sier Jensen, som flyttet til Oslo i 2014.


Norsk Tipping advarer mot eget spill

Norsk Tipping advarer mot nettkasino. Det er et spill selskapet selv har tilbudt det norske markedet i fem år.


På grunn av koronaviruset ble det særdeles lite feiring, og allerede mandag morgen var det bare å rapportere på jobb igjen.

– Jeg hadde jobb klokken ni mandag morgen. Jeg tok noen pils underveis mens jeg spilte, men det ble forholdsvis rolig. Jeg har egentlig ikke hatt tid til å reflektere så mye over det, for det har vært så mye å gjøre på jobb, sier Jensen, som jobber som rekrutteringssjef for Sector Alarm.

Gave til syv kompiser

Selv om det har blitt lite feiring av storgevinsten, vil det likevel dryppe noe på hans nære kompiser i Tromsø.

– Jeg har hatt god støtte fra flere, særlig Christian Justad Tønsvoll og Alexander Samuelsen, som er hjelpetrener i TUIL, skal ha sin del av æren. De har fulgt hele turneringen alle tre dagene. Christian har en litt annen tilnærming enn meg i poker og har hjulpet meg å reflektere underveis. Alexander er veldig god på det mentale, å holde beina på jorden i en slik situasjon når det drar seg til. Det handler ikke så mye om pengene, men om nervøsiteten ved å være så dypt i en turnering. Det er fort gjort å få nerver, men på en litt annerledes måte, sier Jensen.


Harstadværing vant 1,3 millioner i poker

Preben Stokkan kom på tredjeplass i en av hovedturneringenei Nottingham.


Jensen sier han skal sette det aller meste av gevinsten på en sparekonto og finne ut hva han skal gjøre med pengene på sikt. Men noe vil dryppe på hans nærmeste.

– Jeg har lovet syv kompiser som var med å støtte meg alle tre dagene, et innkjøp til Main Event i Stokke i oktober. Det koster rundt 5.000 for innkjøp, så det blir vel en 40.000 kroner til det, så går resten til sparing, sier Jensen.

Nå håper han at turneringer i Stokke vil bli holdt, så han kan møte kompisene i sosialt lag rundt kortbordet i oktober.

– Det er heldigvis lenge til, så vi håper det blir, så vi kan møtes da, sier han.