Koronaviruset har endret måten vi kjøper varer på: – Det er et handlemønster vi kommer til å se mer av

I disse koronatider har flere butikker i sentrum startet med utkjøring. Det er svært populært blant tromsøværinger. 

NYTT HANDLEMØNSTER: Daglig leder Shilan Ghadani i Tromsø Sentrum AS tror den nye måten å handle på er kommet for å bli. Her er hun sammen med sentrumskoordinator Gunnar Bruun.  Foto: Helge Skog

nyheter

Det har i alle fall Shilan Ghadani, daglig leder av Tromsø Sentrum registrert, etter at stadig flere sentrumsbedrifter har åpnet opp for utkjøring av varer, på grunn av koronakrisen.


Tromsøbedrifter med nytt korona-samarbeid: - Det fine med en krisesituasjon er at man er nødt til å tenke nytt

Torsdag 19. mars inngikk Tromsø Sentrum AS et samarbeid med det lokale budbilselskapet Trobud. Nå kan kunder få varer fra bortimot førti sentrumsbedrifter levert rett på døra.


– Det har vært stor pågang og gått veldig bra for mange butikker, mye bedre enn hva vi forventet, sier Ghadani,

Tatt tilbake permitterte

Ghadani tror den høye interessen skyldes at mange sitter hjemme og ønsker å spise god mat og ha det trivelig.

– Det har vært såpass bra suksess for våre medlemsbedrifter, at de har kunne tatt folk tilbake fra permittering. Det er ingenting som er bedre enn det at folk har en jobb å gå tilbake til, sier hun.


Tromsø-maler og sentrumsleder reagerer på Harstad-butikkenes logotyveri

Kristian Gundersen har den siste uken malt logoen på titalls butikkvinduer i Tromsø sentrum. TIl hans store overraskelse dukket den plutselig opp i Harstad også.


Av bedrifter som tidligere også har drevet med utkjøring er blomsterforhandlerne, også de opplever økning i disse dager.

– Blomsterbutikkene har hatt veldig mye å gjøre, og de som har levert delikatesser, som mat og øl har vært veldig populært, i tillegg til bakervarer på døra, som brød, sier hun.

Varig endring

Tromsø Sentrum har bestemt seg for å fortsette med tilrettelegging av utkjøring også etter at butikkene i større grad åpner opp. Ghadani er sikker på handlemønsteret har fått en varig endring.


Minifestivalen «Opplev Tromsø»:

Nå skal tromsøværingene igjen få være turister i egen by: – Tror ikke virusfrykt vil legge en demper for helga

Den første helga i april skal lokalbefolkninga i Tromsø igjen få teste ut typiske turistaktviteter til en billig penge.


– Jeg tror folk nå oppdager hvor lettvint det er, og man blir fort bekvem. Noe som er kjempefint, da tjener både butikken penger, og transportfirmaet vi samarbeider med Trobud gode penger.