Norwegian-aksjonærene stemte ja til redningspakke

Dermed ser det ut til at selskapet som har en rekke flyvninger til og fra Tromsø er reddet fra konkurs.

Boeing 787–9 Dreamliner rommer 344 mennesker og er de største flyene i Norwegians flåte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge

nyheter

I generalforsamlingen mandag skulle aksjonærene ta stilling til en foreslått redningspakke. Formålet med pakken er å styrke balansen i selskapet gjennom å redusere gjeld, samt hente inn ekstern kapital gjennom en emisjon.

Ifølge E24 har Norwegian rundt 10,8 milliarder kroner i gjeld. Den norske stat er den største eieren av Norwegian, gjennom Folketrygdfondet.

Kriselån

Målet med planen til konsernsjef Jacob Schram og styret i selskapet er å få tilgang på et statlig kriselån på 2,7 milliarder kroner.

Gjennom langdryge forhandlinger de siste dagene klarte selskapet å bringe både obligasjonseierne, leasingselskapene og altså aksjonærene om bord.

Verdens flyselskaper sliter tungt fordi restriksjoner etter utbruddet av koronavirus langt på vei har satt en stopper for all reisevirksomhet. For Norwegian er situasjonen spesielt vanskelig, ettersom selskapet allerede før virusutbruddet var tungt forgjeldet.