Lunheim-elever fikk førsteplass i nasjonal skikonkurranse: – Ikke tilfeldig at vi har vunnet

Elever ved skolen har lagt bak seg 18.386 kilometer på ski i løpet av vinteren. Dermed ble det førsteplass i skikonkurransen arrangert av Norges Skiforbund.

SKIGLEDE: Mariann Paulsen er kontaktlærer for 7a. Elevene fra venstre: Kristine Bjørnstad, Unni Bjørnstad, Danait Michael, Sarah Nilsen, Guro Bakkemo, Silje Marie A Seljevoll, Jonas A Seljevoll, Lukas Stokkedal, Johannes Elvebu, Sondre H Mathisen, Kevin Mortensen og Alejandro Domnisoru.   Foto: Bjørn Hansen

nyheter

Distansekort.no er en nettside hvor skoler kan melde seg på og registrere hvor mange kilometer elever har gått på ski i løpet av vinteren. Det er Norges Skiforbund som står bak nettsiden.

Etter å ha fått både andre- og tredjeplass tidligere kunne Lunheim skole i år slippe jubelen løs da de hadde samlet flest kilometer. Ifølge nettsiden har elevene på skolen gått 18.386 kilometer på ski, over 10.000 kilometer mer enn Korsvoll skole, som kom på andreplass.

Dette er første gangen skolen vinner konkurransen.

Solrunn Lilleby, rektor på Lunheim skole, er glad for at så mange elever spenner på seg ski på beina.

– Det er kjempeviktig og helt fantastisk med tanke på helse- og miljøbevissthet at elevene kan benytte seg av ski og slalåm i nærmiljøet, forteller Lilleby.


7.-klassinger løste energiproblem – ble belønnet av Troms Kraft

En søppelovn ble vinneren, da 7.-klassingene på Lunheim skole skulle løse fremtidas store energispørsmål.


– Gode rutiner på registrering

Mariann Paulsen er lærer ved Lunheim og administrerer loggføringen av elevenes skigåing.

– Vi har harde konkurrenter sørpå, men ingen nordpå, noe som er litt rart. Det handler nok om at elever ved andre skoler ikke har registrert skiaktivitetene sine, men vi har gode rutiner på det. Det er ikke tilfeldig at vi har vunnet, sier Paulsen.

Lunheim ligger godt plassert både for å gå på langrennsski i Tromsdalen og stå på slalåm i Tromsø alpinpark. Hvis elevene går på langrenn teller man antall kilometer, men slalåm telles fire kilometer per time og skilek telles seks kilometer per time. Både skigåing i skoletiden og på fritida kan registreres.

– En hel dag i alpinparken kan altså bli ganske mange kilometer, sier Paulsen.


På denne tromsøskolen lager de egen avis og den har snart snart solgt 500 eksemplarer

Siden midten av åttitallet har 6. klasse ved Lunheim skole laget skoleavis. I år er intet unntak.


Halvparten av elevene deltar

Paulsen sier at skolen har investert i et skiskur med utlån av ski til elever som ikke har sine egne. For å motivere elevene deler skolen også ut skimerker i bronse, sølv og gull.

– Vi har mange sporty elever som har gått mye på ski også mens skolen har vært stengt. Dermed har vi sanka en god del kilometer også i koronatida, men hvis alpinparken hadde vært åpen så ville vi hatt et enda bedre resultat, sier hun.

136 personer er registrert, noe som utgjør cirka halvparten av skolens elever.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at vi hadde alle med på dette. Selv om vi vant nå så har vi målsetting om å få flere med og vinne flere ganger, avslutter hun.