Sjekk dette vårtegnet: – Noen blir glad når hestehovene kommer frem, andre når bilene gjør det

Terje Håkstad observerte det spesielle vårtegnet da han var ute og jogget mandag kveld. Nå supplerer også meteorologen med godværs-nyheter.

FORLATT: Bilen som er parkert med røde prøveskilt på Kvaløysletta har nok stått der en stund.   Foto: Terje Håkstad

nyheter

Det var på en parkeringsplass like ved Kvaløysletta skole at Terje Håkstad knipset blinkskuddet, selv kommenterer fotografen at han blir glad når han ser vårtegn.

– Noen blir glad når hestehovene kommer frem, mens andre når bilene gjør det, sier han med glimt i øyet.

Det er uvisst hvem som eier bilen Håkstad har fotografert, men den er utstyrt med røde prøveskilt. Han forteller at det er flere andre biler i området som også er nedsnødd fra vinteren.

– Men jeg har ikke gravd fram de andre bilene der for å se om det var prøveskilt på dem også. Det er i alle fall to til biler der, opplyser han.

Temperaturene stiger

Om man ikke blir i godt humør av Håkstads bilde alene, kan kanskje en gladmelding fra meteorologen hjelpe på: Etter lange perioder med snø og lave temperaturer, ser det ut til kvikksølvet i graderstokken endelig vil passere et to-sifret tall.

– Det ser ut som at dere kan få forholdsvis fine dager framover. Jeg hørte at dere ikke hadde hatt over ti grader siden september, men det ser faktisk ut til at det kommer til å bli opp mot ti grader til helga, forteller Martin Granerød, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga.

– Torsdag ser det for øvrig ut til at det kommer til å bli lavt skydekke under første del av dagen, men bortsett fra det så ser det bra ut framover, legger han til.


Tromsø-brødrenes aksjer har steget enormt i verdi: – Det er en eventyrhistorie

Håvard og Erlend Helland Graff har i flere år hatt drømmejobben som utviklere. Forrige uke ble videokonferanseselskapet de er medeiere i børsnotert, selskapets markedsverdi økte med nesten 50 prosent på kort tid.


Høytrykksrygg

Granerød forteller at det er et høytrykk, som nå ligger i sørlige deler av Skandinavia, som gir det gode været.

– Høytrykket sklir østover fra Finland og opp mot Kolahalvøya. Tromsø kommer derfor til å få en høytrykksrygg som gir godt vær, sier den vakthavende meteorologen.

– Betyr dette at snøen smelter bort?

– Det kan se slikt ut. Sånn som jeg har skjønt det så er det over en meter snø i Tromsø, så det er kanskje på tide at den går bort. Den kommer i alle fall til å smelte bra i solsteken, men det er likevel mye snø som skal bort.

Det var onsdag målt 104 centimeter snø ved målestaven på Vervarslinga i Tromsø.Bedre vær enn «søringan»

Det kommer derimot ikke til å bli helt vindstille i dagene som kommer.

– Det blir forholdsvis sørøstlig vind, noe som ikke er uvanlig når det er godvær i Tromsø. Vindforholdene kommer i alle fall til å være rolige de første dagene, men kan øke på mot slutten av helga i fjellområder og utsatte deler på kysten, sier Granerød.

Kanskje det nå blir tromsøværingenes tur til å legge ut godværsbilder.

– Jeg vil si at dere kommer til å få bedre vær enn hva de får sørpå til helga, så det er bare å gratulere.