Inviterer skientusiaster opp på fjellet: – Vi trodde det bare skulle være en liten «happening»

Jon Reidar Håkonsen, daglig leder i Tromsø Alpinpark hadde sett for seg at maksimalt 30 personer ville bli med på midnattsarrangementet. I skrivende stund har 500 stykker meldt fra at de vil være med.

MIDNATTSARRANGEMENT: Interessen for Tromsø Alpinpark sitt arrangement har skutt i været. Det gleder Jon Reidar Håkonsen, daglig leder i Tromsø Alpinpark   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fredag kveld arrangerer Tromsø Alpinpark et midnattsarrangement, hvor de sender gjestene opp skiheisen, før de blir trukket videre av tråkkemaskinen opp til toppen av Nordfjellet. Der kan folk mingle mens de opplever midnattsola.

– Vi kommer til å lage et lite område på toppen av Nordfjellet hvor folk kan mingle litt, med en meters avstand, og oppleve en vanvittig panoramautsikt hvor prikken over i-en blir midnattssola som skinner rett inn i bakken, forteller Jon Reidar Håkonsen, daglig leder i Tromsø Alpinpark til iTromsø.


Anslo at de kom til å tape fire millioner på koronakrisen - nå blir det gjenåpning

Etter over én måned med stengt anlegg starter Tromsø alpinpark skiheisene igjen.


– Skrekkblandet fryd

Interessen for arrangementet har gått over all forventning for Håkonsens del. I skrivende stund har 500 stykker meldt fra på deres Facebook-arrangement at de vil delta.

– Vi trodde dette bare skulle være en liten «happening». Jeg hadde håpet at det i beste fall skulle komme 30 stykker, så det er en skrekkblandet fryd for vår del. Vi har gode systemer og er godt organisert, men 500 kan fort bli litt i overkant, erkjenner Håkonsen.

På toppen skal det også serveres pølser og solbærtoddy.

– Det kan fort ta litt tid før vi får fraktet alle sammen opp til toppen. Tråkkemaskinen som skal ta gjestene helt opp bruker to minutter opp, og kan ta maksimalt 16 personer om gangen, sier den daglige lederen.

– Nå er det ikke sikkert at alle 500 kommer på arrangementet da, men vi håper at alle som kommer får en fin opplevelse. Vi har masse pølser og flere liter med solbærtoddy, men det er ikke gitt at alle får, legger han til.


Nå får denne klubben drive organisert idrett igjen

Etter over en måned med skiene på hylla kunne endelig Tromsø Alpinklubb starte opp igjen.


«Goodwill»

Tanken bak arrangementet er å få en verdig avslutning på skisesongen, som har vært som en berg-og-dal-bane for alpinparken sin del.

– Vi ønsker å gi noe tilbake til dem som har sesongkort og støttet oss gjennom sesongen. Snø har man jo hvert år, men det er ikke hver gang vi får muligheten til å nyte midnattssola på toppen av fjellet. Nå satser vi på litt «goodwill» slik at folk blir glade og kanskje kommer tilbake til neste år, sier Håkonsen som tror de ikke kommer til å holde åpent stort lengre denne seseongen.

– Jeg antar at dette blir siste helga vi holder åpent.


Sesongkortinnehavere får ikke pengene tilbake: – Støtter alpinsenteret

De som har kjøpt sesongkort hos Tromsø alpinpark får verken brukt det nå som anlegget er stengt, eller pengene tilbake.


Kjent med skredfaren

Noe som kan stikke kjepper i hjulene på den gode stemningen på toppen av Nordfjellet er de skredutsatte områdene. Ifølge varsom.no er skrednivået i Tromsø på faregrad 3, som betyr betydelig skredfare.

«Unngå soleksponert bratt terreng. Det er fare for naturlig utløste skred pga. milde temperaturer høyt til fjells» står det på nettsiden.

– Vi kommer til å opplyse via høytalleranlegget ved heisen hvor folk skal ferdes og gjøre av det. Dette kommer vi også til å opplyse om på toppen av fjellet. Samtidig kan ikke vi hindre folk i hvor de skal kjøre når de skal ned fra fjellet, sier Håkonsen.

– Hvordan har responsen vært på arrangementet?

– Folk har vært helt henrykte og superglade for at vi har arrangert dette. Vi skal strekke oss langt for at så mange som mulig får en god opplevelse, selv om jeg er redd for at noen kan bli litt skuffet dersom det blir veldig mange gjester.


Advarer folk om å kjøre i Djevelberget: – Tilfeldigheter og flaks at det ikke gikk liv der i dag

Driftsleder for Tromsø Alpinpark, Jesper Kræmer Kufaas, oppfordrer folk til å holde seg unna Djevelberget.