Fra stjernerestaurant i København til Tromsø. Nå er André kjøkkensjef på Du Verden

André Larsen er ny kjøkkensjef på Du Verden i Tromsø.

NY KJØKKENSJEF: André Larsen til høyre er ny kjøkkensjef på Du Verden i Tromsø. Her sammen med Jostein Tveit, kjøkkensjef på Du Verden i Svolvær.   Foto: Du Verden

nyheter

Kokk André Larsen går fra jobben som kjøkkensjef på Nitty Gritty til samme stilling på Du Verden på Prostneset.

– Jeg har jobbet på mange forskjellige steder, med alt fra storhusholdning til «superfine dining». Det viktigste for meg er å servere enkel mat med rene, gode smaker, sier kjøkkensjefen i en pressemelding fra restauranten.

De siste dagene har kjøkkensjefen på Du Verden i Svolvær, Tromsø-gutten Jostein Tveit, vært på hjemtraktene for å sette André inn i menyer og systemer.


Tok over restaurant midt i koronakrisen: «Hjelp, hva har vi gjort?»

Midt i koronakrisen overtok de restauranten i Tromsø sentrum. Ikke rart de tenkte «Hva har vi gjort nå?». Men fredag er Ohm (22) og Jiayi (25) klar til å gjenåpne Globus med mat fra hele verden.


– Jeg skulle gjerne fortsatt der jeg var, men korona-situasjonen gjorde at jeg måtte se meg om etter noe annet. Da falt valget på Du Verden, forteller Larsen i pressmeldingen.

Han bor i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Helligvær utenfor Bodø.


Snart kan du ta «nattmaten» på Torgcentrets nye meksikanske spiseplass

Om ikke lenge åpner Parrilla, en ny spiseplass på Torgcentret. Konseptet er meksikansk grillmat og spisestedet skal holde åpent til langt på natt.


Larsen har tidligere jobbet på Michellin-restaurantene Geranium i København, Statholdergaarden i Oslo og Haga på Bekkestua. Han har også kommet på fjerdeplass i NM og ble i 2016 kåret til Norges beste sjømatkokk.