Kommunedirektøren går av med umiddelbar virkning

Kommunedirektør Britt Elin Steinveg fratrer sin stilling med umiddelbar virkning.

GÅR AV: Britt Elin Steinveg sier hun skal bruke tiden fremover på å bli frisk og komme seg tilbake i arbeidslivet.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Kommunestyret aksepterte fratredelsen under onsdagens kommunestyremøte, og har i tillegg godkjent en sluttavtale.

– Jeg har hatt noen spennende, fantastisk fine år i kommunen, og jeg er veldig glad for det, sier Steinveg til iTromsø.

Nyheten om Steinvegs fratredelse ble sluppet i en pressemelding fra Tromsø kommune onsdag kveld.

– En kjempeflott reise

Steinveg startet i jobben sommeren 2016, med et åremål på seks år.

– Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle ansatte og politikerne for godt samarbeid disse fire årene. Det har vært en kjempeflott reise å være med på.

I pressemeldingen kommer det fram at Steinveg har vært sykemeldt siden februar 2020, og at kommunestyret har godkjent en sluttavtale med umiddelbar fratredelse.

– Nå skal jeg brukte tiden på å bli frisk og komme meg tilbake i arbeidslivet igjen. I første omgang er det det å bli frisk som er på min agenda, sier Steinveg.


Kommunedirektøren er sykemeldt

Kommunedirektør Britt Elin Steinveg orienterte i forrige uke ledergruppa i administrasjonen og den politiske ledelsen om sykemeldingen.


Beholder lønna i halvannet år

– Jeg vil takke Britt Elin for jobben hun har gjort for Tromsø kommune. Hun har stått i en stor og krevende ryddejobb, og har satt solide spor. Tromsø kommune skal fortsette arbeidet med å ha fokus på å gi gode innbyggertjenester, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen i pressemeldingen.

Til iTromsø sier Wilhelmsen at det har vært en prosess som har vart en stund som nå ender med at Britt Elin Steinveg går av.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Det er en prosess som har endt med enighet mellom oss om at det beste er at hun avslutter sitt engasjement som kommunedirektør, sier han.

Ifølge ham har det vært et ønske fra Steinveg om å få fratre, og det har vært i forståelse med ledelsen i kommunen at det skjer.

Nå vil Steinveg forlate stillingen med umiddelbar virkning, men hun vil beholde lønna si i halvannet år. Det tilsvarer omtrent 1,8 millioner kroner.

– Hun har rettigheter som er knyttet til hennes åremålstilling, og som har ligget til grunn for avtalen som vi nå har inngått, sier Wilhelmsen.

Hult fortsetter som kommunedirektør

Mari Enoksen Hult har vært konstituert i stillingen som kommunedirektør helt siden Steinveg ble sykemeldt i fjor høst. Hun fortsetter som konstituert kommunedirektør til en ny toppleder er på plass.

– Arbeidet med å finne Steinvegs etterfølger starter med en gang. Det vil være kommunens arbeidsgiverutvalg som gjennomfører dette praktisk, sier Wilhelmsen.

Ordføreren sier at kommunen har vært i tett kontakt med Steinveg i hennes fravær.

– Vi har fulgt opp sykemeldingen på rett måte overfor henne, og gjort det som har vært nødvendig, sier han.

Han sier at Mari Hult og de andre direktørene i den administrative toppledelsen har gjort en utmerket jobb i Steinvegs fravær.

– De har gjort et veldig godt arbeid med å lede administrasjonen, sier ordføreren.