Tar grep for å gjøre Sherpatrappa snøfri: – Det er jo viktig å ikke bare trene rumpe og lår, men også arm-muskulaturen

Tromsø kommune har en gladmelding til alle som har savnet snømåking.

DUGNAD: Tromsø kommune håper turglade tromsøværinger vil bidra med et spadetak for å få Sherpatrappa snøfri innen juli. Foto: Fra kommunens Facebook-side 

nyheter

Mandag la kommunen ut følgende melding på sin Facebook-side:

«Noen som kjenner på snømåke-abstinenser? Fortvil ikke, i Sherpatrappa finner du både snø og spader.»

– Dette er ei oppfordring til alle som vil ta ei lita ekstra treningsøkt, sier Margrethe Rabås, rådgiver i Tromsø kommunes seksjon for byutvikling, park og friluft.

– Det er jo viktig å ikke bare trene rumpe og lår, men også armmuskulaturen, legger hun til.


Millionutbytte til eierne av Fjellheisen

De 23 eierne av selskapet som drifter Fjellheisen har valgt å ta utbytte – noe som ikke har vært vanlig i Skips AS Nordfisk.


Tiltaket med å sette ut spader i trappa ble gjennomført første gang i fjor, for å fremskynde smelteprosessen.

– I fjor hadde vi en egen sti-vert der som tok seg av mye av måkingen selv, men oppfordret samtidig turgåere til å ta et tak. Det ble en stor suksess, forteller hun.

– Dessuten er det jo en fin mulighet for folk å ta en pause i gåingen, da man for eksempel kan ta en liten intern måkekonkurranse, sier hun spøkefullt.

HAR SATT UT SPADER: Margrethe Rabås, rådgiver for friluftsliv i Tromsø kommune, håper turglade tromsøværinger vil hjelpe til med snøfjerning i Sherpatrappa.  Foto: Nina Schneider / Tromsø kommune

Har satt ut Antibac

Innlegget har skapt stort engasjement på Facebook, og har i skrivende stund mottatt rundt 500 reaksjoner. De fleste gir uttrykk for at det er et morsomt tiltak, men enkelte etterspør hvilke tiltak som er gjort med tanke på smittevern.

Kommunen har opplyst at det er satt ut flasker med Antibac, som er ment til å følge spadene. Utover dette anbefaler Rabås å følge de generelle retningslinjene.

– Folk må jo føle litt på det selv. Har man mistanke om smitte, bør man ikke ta i spadene. Ellers er det viktig å holde en meters avstand, sier hun.Håper på snøfritt innen juli

I år er det satt ut to poster, begge med to spader hver. Rabås forteller at målet med dugnaden er å få trappa snøfri innen 1. juli.

– Det hadde vært kjempefint, og det tror jeg også vi skal klare, med den store entusiasmen alle viser. Dette er jo en tid hvor det er viktig at vi hjelper hverandre, sier hun.

– Skal du ta noen spadetak selv?

– Nå har jeg pådratt meg en strekk, så jeg er ikke så veldig mobil for tiden, forklarer hun.

– Men hvis jeg er i form, er det klart at jeg skal ta i et tak, sier hun.