Vegvesenet: – Sjekk lengden på bobilen, ellers kan det bli dyrt for deg

I sommer kommer mange nordmenn å feriere i bobil. Statens vegvesen går nå ut og oppfordrer bobilsjåførene om å være obs på lengden av kjøretøyet – ellers kan det bli ekstra dyrt når fergebillettene skal betales.

SJEKK LENGDEN: Statens vegvesen ber bobilturistene om å være bevisst på lengden på bilene - og hvordan sykler og sykkelstativer påvirker totallengden på kjøretøyet.  Foto: Marianne Løvland/NTB scanpix

nyheter

Mange bobilreisende har nemlig sykler festet på hekken, og sykler og stativ skal regnes inn i totallengden på bobilen.

Om din bobil er åtte meter lang i utgangspunktet vil et sett sykler med stativ kunne forlenge bilen med mer enn en halv meter. Da havner man i en annen takstklasse når man tar ferge, melder veivesenet.


Tromsøværinger tømmer lommeboka for båt- og bobilferie: – Vi kommer til å være fri for bobiler i sommer

– I slutten av juni tror jeg vi kommer til å være fri for bobiler. Det vil i så fall være første gang, sier salgssjefen til bobilgiganten iCaravan.


Skal man da – som mange nordmenn planlegger – ta eksempelvis Ytre Kystriksvei langs Norgeskysten så kan de mange fergerutene underveis føre til at utgiftene blir langt høyere enn først planlagt.

– Vi ønsker at bobilturistene skal være klar over at sykler etc. bak bobilen, kan avgjøre hvilken takst du må betale for å ta ferge. Så før ferieturen starter, sjekk lengden på bobilen din, oppfordrer Anders Sæternes i Statens vegvesen i en pressemelding.

De forskjellige takstklassene er felles for alle fergesamband i Norge, men takstene er ulike avhengig av fergeselskap og lengde på fergeturen.