Halvparten av landets 18-22-åringer vil være mer i båt i sommer

Det viser en ny undersøkelse fra Senito Research.

FORNØYD: Leif Bergaas, daglig leder av Norboat - båtbransjeforbundet i Norge  Foto: Norboat

nyheter

Totalt har én av fire nordmenn svart at de vil tilbringe mer tid på sjøen i år, sammenlignet med i fjor. Dette skriver Norboat i en pressemelding.

Leif Bergaas, daglig leder av Norboat – båtbransjeforbundet i Norge, er fornøyd med disse tallene.

– I et spesielt år som dette, hvor flesteparten av de ferieglade nordmennene blir nødt til å feriere i eget land, er det naturlig at vi ser økt etterspørsel etter fritidsbåter. Vi i Norboat er veldig fornøyde, vårt mandat er jo å fremme båt og båtliv, og vi håper nå at mange får mersmak etter årets båtsommer. I tillegg er det svært gledelig å se at såpass mange unge kan tenke seg en tur på sjøen i år, sier Bergaas i pressemeldingen.


Flere lagrer drikkevann hjemme nå enn før koronaepidemien

Etter koronapandemien brøt ut har flere blitt bedre forberedt på kriser, viser undersøkelse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).


Han mener økt båttrafikk kan gi positive ringvirkninger for lokalt næringsliv langs kysten.

– Flere havner, marinaer og restauranter langs kysten kan merke økt omsetning i løpet av sommeren som følge av nordmenns ferieplaner sommeren 2020, forteller Bergaas.

Båtlivsundersøkelsen i 2018 avslørte at det var 950.000 fritidsbåter i Norge. I år vil antall fritidsbåter i landet passere én million for første gang, ifølge Bergaas.

– I år forventer vi en massemønstring på sjøen og et yrende båtliv langs kysten. Det er svært gledelig å se at flere og flere husholdninger får oppleve gledene ved båtlivet i eget land, sier han.