UiT-rektoren mener ansettelsen av Roger Ingebrigtsen bør hylles: – En strålende ansettelse

Husebekk husker ikke hvor mye hun gir Ingebrigtsen i lønn. Ingebrigtsen vil på sin side ikke uttale seg om sin nye jobb.

UTVIDET UIT-LEDELSE: Roger Ingebrigtsen vil fra august neste år gi råd til UiT-rektor Anne Husebekk og resten av ledelsen ved UiT. Rektoren er svært fornøyd med ansettelsen, og roser Ingebrigtsens karrierebakgrunn.  

nyheter

UiT-rektor Anne Husebekk er svært fornøyd med å ha ansatt First House-rådgiver og tidligere Ap-politiker Roger Ingebrigtsen.

– Roger har levert en strålende søknad, og gjennomført to strålende intervjuer. Han har også løst oppgaven alle kandidatene fikk på en utmerket måte. Han har også redegjort for sitt liv på en måte som gjør han til den beste kandidaten, sier UiT-rektoren.

Ingebrigtsen går i august inn i stillingen som politikk- og samfunnskontakt ved UiT, hvor han skal gi råd til rektor og øvrig ledelse på universitetet.


UiT-rektoren ansetter First House-lobbyist Roger Ingebrigtsen

Den tidligere politikeren er ansatt som politikk- og samfunnskontakt ved UiT.


UiT har ikke bedt om å få se kundelistene Ingebrigtsen har hatt i First House:

– Vi har ikke spurt om kundelistene. Det er uinteressant for oss, sier Husebekk.

Heller ikke First House har delt kundelistene, men de hevder han ikke har jobbet med kunder i utdanningssektoren mens han har vært ansatt i selskapet.

Ble vikariat

Ingebrigtsen søkte på jobben som fast ansatt strategisk rådgiver for rektor ved UiT. Stillinga ble ikke besatt, og de som søkte ble informert om at det ble stans i ansettelsen av stillinga. Istedenfor ble en tilsvarende stilling opprettet som ettårsvikariat. Stillinga ble ikke utlyst, men gikk altså til Ingebrigtsen.

– Årsaken til at stillinga ble endret til et engasjement er at jeg har ett år igjen av min rektorperiode. Jeg har behov for en strategisk, politisk rådgiver. Men det er ikke sikkert neste rektor trenger det.

Rektoren forteller at Ingebrigtsen vil få flere arbeidsoppgaver:

– Han skal hjelpe meg med taler, omdømmebygging og kontakt med politikere, både lokalt, regionalt og nasjonalt.


Disse vil bli UiT-rektorens strategiske rådgiver: Kommunikasjonssjefen i politiet søker seg tilbake til UiT etter to og et halvt år i stillingen

UiT har lyst ut stilling som strategisk rådgiver for rektor Anne Husebekk, og en gammel kjenning på UiT har søkt på jobben.


Skal lobbyere i hovedstaden for UiT

Husebekk sier at Ingebrigtsen også skal bidra til å sikre bevilgninger til universitetet, som til det nye universitetsmuseet.

– Det krever arbeid i hovedstaden med det nettverket Roger har. Det er mange store, strategiske saker å jobbe med.

– Så han skal fungere som lobbyist?

– Ikke lobbyist, men med et snev av lobbyisme.

– Har det kommet reaksjoner på ansettelsen?

– Dette er et engasjement, så da er det andre regler som gjelder enn ved en vanlig ansettelse. Men vi forventer det kommer synspunkter på ansettelsen.

– Samtidig har vi gode tradisjoner på å tilsette den best kvalifiserte. Og dette er en strålende ansettelse. Vi håper å få mye glede av kandidaten, legger hun til.


Roger Ingebrigtsen går til First House - forlater Tromsø

Daglig leder og største eier i kommunikasjonsselskapet 620 Kommunikasjon forlater selskapet for å ta jobb i kommunikasjonsselskapet First House.


– Burde hylles

Rektoren forteller at det er hun som har ansatt Ingebrigtsen i stillinga.

– Hvor mye får Ingebrigtsen i lønn?

– Jeg er ikke sikker på lønn, sier hun før hun legger til:

– Nå synes jeg du høres kritisk ut. Du må heller hylle ansettelsen av en god person i stillinga. Det høres ut som om du er ute etter å kritisere ansettelsen. Men jeg tro dette vil komme til nytte for UiT og landsdelen. Vi har faktisk å gjøre med en person som har vært statssekretær i fem departementer, sier Husebekk.

Ingebrigtsen vil ikke kommentere

Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere sin nye jobb, men skriver i en sms til iTromsø:

«Har ikke slutta i min nåværende jobb og mener det ikke blir riktig å si noe om min nye jobb før jeg har tiltrådt i august.»