Nå kan bobilturistene overnatte på «Tønna»

Tromsø kommune innvilget brukstillatelse over «Tønna» til Tromsø Lodge & Camping over sommeren.

HER KAN BOBILTURISTENE STÅ: Etter at Tromsø Lodge & Camping måtte forkaste leieplanene av parkeringsplassen ved kirkegården i Tromsdalen tok kommunen helomvendig og innvilget brukstillatelse av «Tønna».  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Tidligere skrev iTromsø om at Tromsø Lodge & Camping ønsket å leie deler av parkeringsplassen mellom kirkegården og småbåthavna i Tromsdalen. Tromsø kommune krevde 10.000 kroner i leie per uke, og dette gjorde at daglig leder Maria Kristiansen forkastet leieplanen.


Vil leie oppstillingsplass for bobiler - men kommunens leiepris avskrekker

Tromsø Camping i Tromsdalen har bedt kommunen om å få leie deler av småbåthavna i Tromsdalen til oppstillingsplass for bobiler. Kommunens leiepris gjør det imidlertid umulig for Tromsø Camping.


Får bruke «Tønna»

Nå kan assisterende leder Mats Johan Andersson i Tromsø Lodge & Camping fortelle at oppstillingsplassene er sikret.

– Vi fikk brukstillatelse til å drifte «Tønna». Etter den forrige saken skapte litt blest snudde plutselig kommunen og havnet på tilbudssiden. Jeg må takke kommunen for det, sier Andersson til iTromsø.

Grusområdet «Tønna» ligger over veien fra campingplassen og vil romme 18 oppstillingsplasser med tre meters avstand mellom hver.

– Det har vært mye trafikk hos oss, og nå får vi ta imot alle bobilturistene, sier Andersson entusiastisk til iTromsø.


Flere varslet om svenske turister på campingen – viste seg å være språksterke finner

iTromsø fikk flere tips om at det krydde av svensker på Tromsø Lodge & Camping. Sannheten var at flere av turistene på plassen var svensktalende finlendere.


Gjelder over sommeren

I første omgang gjelder tillatelsen mellom uke 27 og 33. På grunn av omfattende bookinger på campingplassen kan Andersson fortelle at de allerede skal starte å leie ut plassene til turistene.

– Hos oss går det over alle forventninger. Vi solgte nettopp den siste plassen av de vanlige vi har på plassen, så nå er det fullt her. Dermed vil de neste kundene bli henvist til «Tønna», så jeg må bare si at det så langt har vært en kanon sommersesong, sier han.

DE NESTE SENDES TIL «TØNNA»: Assisterende leder Mats Johan Andersson ved Tromsø Lodge & Camping fortelle at de nettopp solgte siste oppstillingsplass på campingplassen. Derfor vil de neste kundene bli henvist til «Tønna».  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Området på «Tønna» huser ikke de samme fasilitetene som campingplassen ellers gjør. Likevel vil gjestene må mulighet til å bruke fellesanlegget.

– Det er ingen fasiliteter der, men kundene får benytte fellesanleggene på campingplassen, sier Andersson.