Ett nytt smittetilfelle av covid-19 påvist i Tromsø

En person som arbeider i hjemmetjenesten er smittet, opplyser kommunen.

Det er oppdaget et nytt tilfelle av covid19 i Tromsø.

nyheter

Smittevernoverlege Trond Brattland opplyste at den smittede er en ung person, og at vedkommende er i god form.

– I perioden før symptomene kom fram har vedkommende vært på jobb en vakt i hjemmetjenesten på Heracleum.

Antatt smittested er på Østlandet. Personen kom hjem til Tromsø lørdag.

– Vi har i går og i dag jobbet med smittesporing på Heracleum. Fem ansatte og syv beboere er satt i karantene. Videre kartlegging av situasjonen vil vise hvor mange som må være i karantene, opplyste Brattland.

Den smittede skal også ha vært noen turer ute blant folk. Ifølge Brattland dreier dette seg om en busstur, og en tur på matbutikk.

– Vi har gått gjennom disse reisene i stor detalj med vedkommende, og har kommet frem til at det er svært lite sannsynlig at noen har blitt utsatt for smitte i denne situasjonen, sier smittevernoverlegen videre.

SMITTEVERNOVERLEGE: Trond Brattland på dagens pressekonferanse. 

Kan bli strengere tiltak

– Nå er det jo ei stund siden vi har hatt pressekonferanse, og det er jo bra, sa ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, som også deltok på pressekonferansen.

Likevel påpeker Wilhelmsen at det at byen nå har fått et nytt tilfelle viser at man ikke ennå kan slappe helt av.

– Dette viser at vi ikke kan senke garden. Vi er nødt til å følge de veiledningene som kommer fra sentralt hold, det være seg å vaske hendene, hoste i armkroken, og ikke minst å holde avstand, fortsetter ordføreren.

Wilhelmsen forsikrer om at alle grenseoverganger, samt internasjonale flyvninger, blir kontrollert. På cruiseskipet som ligger til kai i Tromsø er det kun norske gjester, ifølge ordføreren, men internasjonale blant de ansatte blir ikke tillatt å gå i land.

ADVARER: Ordfører Gunnar Wilhelmsen sier det kan bli aktuelt med strengere smitteverntiltak. Her sammen med smittevernoverlege Trond Brattland under dagens pressekonferanse. 

Han sier i et intervju med iTromsø at det kan bli aktuelt med strengere tiltak for å sikre at énmetersregelen overholdes.

– Vi har kontrollører som sjekker at avstand holdes i utelivet, og har hatt fokus på å veilede. Men det er klart at hvis veiledning ikke fungerer må regelbrudd få andre konsekvenser.

Til beboere og andre som har oppholdt seg på Heracleum vil ordføreren si følgende for å berolige:

– Systemet vår fungerer godt. Alle berørte vil bli tatt tak i og få oppfølging.