Ingen salg eller service for denne bilen i Tromsø: – Sitter langt inne å bestille

Den splitter nye elektriske bilen «Polestar 2» er forventet levert til Norge i august. Imidlertid finnes det ingen salgssteder i Tromsø og nærmeste servicestasjon er over 1.000 kilometer unna.

OVER 1.000 KILOMETER TIL SERVICESTASJON: – Akkurat nå er Trondheim nærmeste service lokasjon, sier administrerende direktør Alexander Hørthe ved Polestar Space Norge. Imidlertid kan han fortelle at dem jobber med en bedre løsning for kundene nord for Trondheim.  Foto: Polestar

nyheter

Mangeårige volvoentusiast Geir Helø var farlig nært å bestille den nye elektriske bilen Polestar 2. Rett før bestillingen gikk av gårde fikk han noen nye opplysninger som gjorde at han trakk seg.

– Det finnes ingen serviceforhandler i byen. Selv om det er en skikkelig kul bil så sitter det langt inne å bestille den, sier Helø til iTromsø.

– INGEN SERVICEFORHANDLER: Volvoentusiasten Geir Helø hadde svært lyst på den elektriske nybilen «Polestar 2» som forventes levert i august. Imidlertid trakk han seg da han fant ut at det ikke var serviceforhandler i byen. 

Ifølge nettsidene til Polestar er bilen forventet å komme til Norge i august, men det har vært mulig å forhåndsbestille den i flere måneder.


Enorm pågang hos bilverkstedene i byen:

Bilmekaniker Tomas (23) må jobbe både dag og kveld

For bilmekanikeren Tomas Solheim (23) hos Bil i Nord har koronasituasjonen medført økt arbeidsmengde: – Jeg er utrolig glad for å ha jobb.


Opprinnelig bestilte Helø bilen like før jul, men da han oppdaget at det manglet varmepumpe ble kjøpet avbestilt. Senere begynte han å vurdere bilen på nytt, men da han fant ut at det ikke var Polestar-forhandler i byen ble det endelige valget tatt.

– Det må være serviceforhandler i byen. Jeg må ha en plass hvor jeg kan spørre og få teknisk hjelp. Elektriske biler er rimelig avanserte og du kan ikke bare begynne å skru på dem selv, forteller Helø.

Service i Trondheim

Om noen i Tromsø har lyst på denne bilen, kan det hende at de samtidig må akseptere lang reiserute for å få service.

Ifølge administrerende direktør Alexander Hørthe ved Polestar Space Norge er nærmeste servicestasjon 1.130 kilometer unna.

– Akkurat nå er Trondheim nærmeste service lokasjon, men vi jobber med å etablere service for Polestar-kundene nord for Trondheim, skriver han i e-post til iTromsø.

JOBBER MED BEDRE LØSNING: Administrerende direktør Alexander Hørthe i Polestar Space Norge forteller at slik situasjonen er nå vil Trondheim være nærmeste servicestasjon for tromsøfolket. Likevel jobber dem med en løsning for kundene lenger nord.  Foto: Polestar

Foreløpig har de heller ingen konkrete planer om å åpne salgssted i byen.

– Vi har konkrete planer om å åpne Polestar Space i Trondheim, Bergen og Stavanger i løpet av 2020. Nå er vi i oppstartsfasen og ser ikke bort fra at vi i fremtiden ser på muligheter for et Polestar Space i Tromsø, beskriver e-posten til direktøren.


Bilsalget i juni: Selger bare dieselbiler

Bestselgeren Skoda gjør det sterkt i disse elbiltider og topper salgsstatistikken lokalt.


Bil i Nord: – Nei

Bilmerket Polestar er halvt eid av Volvo Car Group og halvt eid av det kinesiske morselskapet Geely. Til tross for at Volvo er én av eierne kan daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord fortelle at dem verken tilbyr service eller salg.

– NEI: Daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord forteller at dem verken tilbyr salg eller service til de nye «Polestar 2» bilene. Årsaken er at partene ikke har noen avtale.  Foto: Leif Gunnar Vik

– Nei, per i dag kan du ikke få service på Polestar hos oss. Vi selger den heller ikke. Årsaken er at det foreløpig ikke er noen avtale mellom oss og Polestar, sier Svendsen til iTromsø.

Bestilte 140 «Polestar 2»

Nylig varslet Statens vegvesen i pressemelding at de hadde inngått leasingavtale med LeasePlan på 140 «Polestar 2» biler.

Pressekontakt Dagrunn Husum ved Vegdirektoratet opplyser at 22 av elbilene havner nord for Mo i Rana, hvor 5 skal plasseres i Tromsø.

LeasePlan har serviceansvaret, og kommersiell direktør Marius Paus opplyser at arbeidet med å finne servicested fortsatt pågår.

– Arbeidet med servicelokasjoner pågår fortsatt, men vi vil være på plass i god tid før de første bilene skal på service, skriver Paus i SMS til iTromsø.