Mann dømt for å ha rasert politistasjonen

En mann i 30-årene er i Nord-Troms Tingrett dømt for å ha rasert politistasjonen og en kommunal bolig.

HÆRVERK: Politistasjonen ble utsatt for hærverk fra en tromsømann i 30-årene.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Mannen møtte ikke til hovedforhandlingene i tingretten, retten besluttet å gjennomføre uten hans tilstedeværelse. Det var i februar i fjor at mannen gjorde stort skadeverk på politihuset i Tromsø, han knuste glasset i hoveddøren og flere vinduer med en jernstang, han ødela også blant annet nøkkelkortlesere, dørlåser og porttelefon. Grunnen skal ha vært at han var sint for at politiet tidligere hadde nektet mannen pass.

Mannen ble også dømt for å i mai ha satt fyr på en komfyr i en kommunal bolig, i tillegg til å ha knust flere vinduer og møbler i den samme kommunale boligen to måneder tidligere, det skriver Nordlys.

Mannen er tidligere straffedømt for narkotika- og vinningskriminalitet.