Utepilsbarometeret:

Her får du byens billigste utepils

iTromsø har undersøkt utestedene med uteservering og tappekran i sentrum – her får du kjøpt byens billigste utepils

BYENS BILLIGSTE UTEPILS: iTromsø har undersøkt prisene til utestedene i sentrum. Målet var å finne byens billigste utepils. Kun utesteder med uteservering og øl fra tappekrana er inkludert i undersøkelsen. Steder som bare selger 0,4 eller 0,6 liter er omregnet til halvliterspris.  Foto: Vidar Ruud/ NTB scanpix

nyheter

iTromsø har sjekket prisen på halvliteren hos utestedene i sentrum. Det er bare utestedene som kan tilby uteservering og pils fra tappekrana som er inkludert i denne undersøkelsen. Utestedene som kun tilbyr 0,3, 0,4 eller 0,6 liter er omregnet til pris per halvliter.

Oversikten under er strukturert fra billigst til dyrest.

Sted

Ølsort

Pris per halvliter

Walter & Leonard

Carlsberg

94 kroner

Ølhallen

Mack

96 kroner

Prelaten

Mack

96 kroner

Egon

Ringnes

96,7 kroner

Tromsø Mikrobryggeri

Bryggeri 13

97 kroner

Huken Brygg

Mack

97 kroner

Verdensteatret

Mack

97,5 kroner

Heidi's Bier Bar

Nordlands

98 kroner

Storgata Camping

Mack

98 kroner

Blå Rock Café

Mack

98 kroner

Du Verden

Nordlands

99 kroner

Nyt

Mack

99 kroner

Skarven

Mack

100 kroner

Skirri

Mack

100 kroner

Yonas

Mack

101 kroner

Rorbua Pub

Mack

101 kroner

Jernbanen

Mack

103 kroner

No. 24

Mack

103 kroner

Gründer

Mack

105 kroner

Full Steam

Mack

105 kroner

O'Learys

Nordlands

107,5 kroner

Burgr

Schous

107,5 kroner

Hildr Gastro Bar

Graff

107,5 kroner

Solid

Mack

111,2 kroner

Kaia

Mack

111,2 kroner

Bardus Bistro

Graff

112,5 kroner

Amtmandens EFTF

Graff

118,7 kroner

Agenturet

Estrella

120 kroner

Compagniet

Mack

121,2 kroner

Helmersen

Graff

148,2 kroner

– Nå ble jeg glad

Førsteplassen og byens billigste utepils får du på «Walter & Leonard» like ved Kirkeparken. Daglig leder Innika De Rosa ble overrasket og svært glad da iTromsø fortalte henne det.

– Nå ble jeg glad. Dette er helt fantastisk og vi har alltid ville vært et sted for tromsøværingene. Jeg tenker at dette er en indikasjon på det, sier De Rosa entusiastisk til iTromsø.

DOBBEL SEIER: Byens billigste utepils fås på «Walter & Leonard» like ved Kirkeparken. Der koster halvliteren med «Carlsberg» 94 kroner. I tillegg selger de Mack-øl til samme pris som byens nest billigste øl. Daglig leder Innika De Rosa i «Walter & Leonard» ble svært glad for å tilby byens billigste halvliter.  Foto: Ronald Johansen

Til tross for at det danske ølet «Carlsberg» stikker av med seieren kan De Rosa berolige tromsøværingene med at de også tilbyr «Mack Pilsner» på uteserveringen. Ikke nok med det, men deres Mack-øl matcher prisen til andreplassen og selges for 96 kroner.


Her spiser du deg til feriefølelsen

Disse spisestedene serverer følelsen av utenlandsferie og varmere strøk for de av oss som blir hjemme i sommer.


Jumboplass på Helmersen

Jumboplassen og byens dyreste utepils går til «Helmersen Delikatesser» i Storgata. Der får du kjøpt 0,3 liter med «Graff» for 89 kroner. Omregnet til halvliterspris tilsvarer dette 148,2 kroner. Daglig leder Sindre Helmersen forteller at han lever godt med sisteplass.

LEVER GODT MED SISTEPLASS: Daglig leder Sindre Helmersen i Helmersen Delikatesser forteller at han lever godt med å ha byens dyreste utepils: – Jeg lever kjempegodt med det.  Foto: Ronald Johansen

– Jeg lever kjempegodt med det. Vi selger utelukkende fra Graff og min vurdering er at dette er én av de bedre øltypene i Norge. Om jeg hadde valgt Mack eller Ringnes kunne jeg sikkert solgt billigere, men jeg lever ikke av å selge utepils for å si det sånn, sier Helmersen til iTromsø.

Helmersen mener de som selger Graff billigere enn ham burde sjekke kalkulatoren igjen.

– At enkelte selger det billigere enn meg får dem stå for selv. Jeg mener de burde sette seg ned med kalkulatoren igjen. Jeg tviler på at det er særlig avanse i det, avslutter Helmersen.