Emil Karlsen på Bukta i byen:

– Altfor fint vær til å få Bukta-stemning

Uteserveringen på Blårock var fylt til randen da Emil Karlsen holdt intimkonsert lørdag.

KAMUFLERT: Karlsen gled godt inn i de blå veggene på Blårock. Han insisterer på at dette var utilsiktet.  Foto: Håvard Finnseth

nyheter

Sola skinner på Blårock lørdags formiddag. Folk har begynt å stime rundt den lille plattingen med uteservering, og flere av gjestene lurer på hvor det egentlig blir plass til artisten selv.

Gelenderet ved inngangsdøra ble løsninga. Artist Emil Karlsen, en gitar og et glass vann sitter vaglet over den lille folkemengden.

– Dette var nytt! Jeg har aldri spilt i en sånn setting før, eller så luftig plassert, humrer Karlsen til iTromsø etter konserten.

Den tilflytta storfjordingen, som de fleste nok kjenner fra Tromsø-bandet Resirkulert, hadde syv låter på programmet. Disse ble gjennomført over trafikksus, sultne måseskrik og på hele fire forskjellige språk: Norsk, samisk, engelsk, og til og med et par gloser på arabisk, i låten «Al-Hayat Helwa (livet e vakkert)».

Ny «fan»

Til sammen sto cirka 30 fremmøtte både i og utenfor uteserveringa på Blårock. Blant disse kunne man finne Hildeborg Dalheim, Veronica Rystad og Nina Andersen, behagelig plassert i en solfylt krok. Andersen kan annonsere at Karlsen i alle fall har én ny tilhenger etter denne konserten.

– Det er første gang jeg har sett ham, men nå er jeg «fan», sier hun.

SOLSKINN: F.v. Hildeborg Dalheim, Veronica Rystad og Nina Andersen var heldige med været på Emil Karlsen-konsert.  Foto: Håvard Finnseth

De tre venninnene er vanligvis faste Bukta-deltakere, men synes det er fint at det blir satt opp noen arrangementer for å fylle litt av tomrommet den avlyste festivalen har etterlatt seg. Likevel blir det ikke helt det samme.

– God stemning er det, men ikke helt Bukta-stemning, sier Dalheim, og får støtte av de to andre.

Artisten selv får heller ikke helt den samme stemninga han vanligvis ville hatt denne helga, men har sin egen teori om hvorfor.

– Det er altfor fint vær til å få Bukta-stemning!


Bukta presenterer «Bukta i Byen»: Konserter, quiz, stemning og potetvafler med lodderogn

Årets buktafestival er, som de fleste vet, avlyst. Nå skal gjengen bak Bukta fylle byen med konserter, øl, mat og stemning som et rocka plaster på såret.


Takknemlig

Konserten er nemlig en del av arrangementet Bukta i byen, som ble arrangert fra 16.–18. juli i håp om å tromme opp litt av den samme energien festivalhelga ville medført.

Alt i alt er Karlsen storfornøyd med konserten.

– Det var stas! Og så kom det masse folk – til og med en del jeg ikke kjenner også. Sånn pleier det ikke å være på intimkonserter.

FULLT: Det var såpass med folk på Blårock at artisten selv så seg nødt til å være kreativ i valget av scene. 

Karlsen forteller at tiden etter viruset traff har holdt han overraskende opptatt.

– Kalenderen var veldig tom, og ble fort veldig full igjen. Jeg har hatt fokus på et par ganske altoppslukende prosjekter, i tillegg til Resirkulert og å skrive musikk. Egentlig har jeg kommet veldig godt fra det, sier han, og fortsetter:

– Det er jeg takknemlig for. Ikke alle er så heldige.


Musikkommentaren

Abid - jeg har en hane å plukke med deg

Den dagen jeg lytter til Klassekampen og blir kulturminister.