Dette har du krav på om reisearrangøren går konkurs

Det anslås at nordmenn har milliarder av kroner i utestående avbestillingsrefusjoner hos reisearrangører. Flere står i fare for å gå konkurs før kundene får pengene tilbake.

REISE: Nordmenn har milliarder av kroner i utestående avbestillingsrefusjoner hos deres reisearrangører.  Foto: Presse

nyheter

Dersom reisearrangøren eller turoperatøren går konkurs gjelder ikke reiseforsikringen for kundene.

– Vi kan nok forvente at flere turoperatører og reisearrangører går konkurs utover høsten. Om du venter på refusjon fra en pakkereisearrangør kan du rette kravet til Reisegarantifondet om arrangøren går konkurs. Vi er derimot usikre på om Reisegarantifondet har tatt endelig stilling til om covid-19 vil være omfattet i denne dekningen, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind i en pressemelding.


Regjeringen med nødpakke til Polaria

Fryktet at dyrene på Polaria måtte avlives: – Det godtok vi ikke og da måtte vi finne fram en løsning

Fredag formiddag fikk Polaria storstilt besøk av kulturminister Abid Raja (V) i forbindelse med at regjeringen har innvilget pengestøtte til Stiftelsen Polaria.


Betal reisen med kredittkort

Nielsen mener det lureste man gjør når man bestiller reise er å betale med kredittkort.

– Har du betalt reisen med kredittkort kan du kreve refusjon fordi du har kjøpt en tjeneste du ikke har fått. Dette kravet må du rette mot kredittkortselskapet eller banken hvor du har fått kortet utlevert. Sjekk også hvilke rettigheter ditt vanlige debet-kort gir deg, om du har betalt reisen med det, sier Nielsen.

I april endret regjeringen reglene for refusjon av avbestilte og kansellerte kappeturer. Endringen gjorde at pakkereisearrangørene fikk forlenget fristen for tilbakebetaling til kundene ved avbestillinger og avlysninger av pakkereiser.

– Det betyr at mange kunder som har bestilt pakkereiser ikke får pengene tilbake før etter årets sommerferie. Vår reiseforsikring dekker ikke denne «ventetiden». Vi kan ikke forskuttere en erstatning før vi vet hvor mye du faktisk får refundert, sier Nielsen i pressemeldingen.