Hurtigruten ønsker granskingen velkommen: – Vi er glade for at granskingen er i gang

Styret i Hurtigruten, samt konsernsjef Daniel Skjeldam ga onsdag ettermiddag en uttalelse vedrørende granskningen som nå pågår.

Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam under pressekonferansen mandag denne uken.  Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

nyheter

– Granskingen har fått frie tøyler og jobber uavhengig. Konklusjonene fra granskingsrapporten vil bli offentliggjort på en måte som ivaretar personvernhensyn, sier styreleder i Hurtigruten Group AS, Trygve Hegnar i uttalelsen som ble sendt til iTromsø onsdag ettermiddag.

Etter smitteutbruddet MS «Roald Amundsen» kjent har Hurtigruten blitt kritisert for måten de har håndtert saken på. Hurtigruten driver for tiden en intern granskning av hendelsene i forbindelse med smitteutbruddet på «Roald Amundsen». I tillegg foretas det en ekstern granskning, politietterforskning, og nå altså en revisjon.


Slik granskes Hurtigruten: – Undersøker både Hurtigruten som foretak og enkeltpersoner

Både politiet, Fylkeslegen og Sjøfartsdirektoratet undersøker om Hurtigruten har brutt smittevernloven som følge av smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen».


– Granskingen skal gi et godt grunnlag for å forstå hva som skjedde og la oss lære av hendelsen, sier Hegnar.

Konsernsjef Daniel Skjeldam sier i uttalelsen at de vil komme til bunns i hva som har skjedd.

– Vi er glade for at granskingen er i gang. Administrasjonen vil sørge for at granskerne har tilgang til all informasjon og alle dokumenter de trenger. Det er avgjørende at Hurtigruten kommer til bunns i denne saken, sier Skjeldam.


Sjøfartsdirektoratet varsler revisjon av hele Hurtigruten

Sjøfartsdirektoratet ønsker en full gjennomgang av sikkerhetsstyrings-systemet til Hurtigruten.


Advokatselskapet Wiersholm har, sammen med risikohåndterings- og klassifiseringsselskapet DNV GL, startet granskingen av hendelsesforløpet som ledet fram til spredningen av covid-19 om bord på MS Roald Amundsen, står det i uttalelsen fra Hurtigruten. Forberedelsene begynte i forrige uke, mens de første intervjuene ble gjennomført mandag 10. august, står det videre.