Trafikkulykke på Tverrforbindelsen - personbil truffet av semitrailer

En kvinne i 20-årene brøt vikeplikten da hun skulle kjøre inn på Tverrforbindelsen i retning Breivika. Da ble personbilen truffet i venstre side av en semitrailer.

ULYKKE: Søndag ettermiddag rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på Tverrforbindelsen.  Foto: iTromsø-tipser

Alle airbagene i personbilen ble utløst så det har vært en solid smell.

Morten Augensen, operasjonsleder
nyheter

Like før klokka 17 søndag ettermiddag meldte Troms politidistrikt på Twitter at de hadde fått melding om en trafikkulykke på Tverrforbindelsen.

«En innringer melder at en bil har brutt vikeplikten og kjørt ut på Tverrforbindelsen hvor den da ble truffet av en semitrailer», skrev politiet på Twitter.

Det var én person i hvert kjøretøy.

Trafikken ble først dirigert forbi stedet, men etter en times tid var veien åpnet igjen og trafikken gikk som normalt.


Mann i 20-årene ble funnet fastklemt under stjålet ATV fredag ettermiddag

ATV-en ble stjålet på Brevikeidet rundt klokka 03.00 natt til fredag. Politiet utelukker ikke at mannen kan ha ligget fastklemt siden da.


Politiet: – Har ikke sett traileren

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Morten Augensen, fortalte at patruljen på stedet bekreftet at sjåføren av personbilen brøt vikeplikten.

Den hvite personbilen kjørte inn på Tverrforbindelsen fra Veslefrikkvegen like ved Breivang videregående skole og var på vei i retning Breivika.

– Hun har ikke sett traileren som kom kjørende, sa Augensen til iTromsø.

Sjåføren av personbilen er en kvinne i 20-årene.

BULK I SIDEN: Den hvite personbilen ble truffet i venstre side av en semitrailer da bilen kjørte inn på Tverrforbindelsen fra Veslefrikkvegen og i retning Breivika.  Foto: iTromsø-tipser

– Hun var tydelig i sjokk

Augensen forteller at kvinnen først ble tatt hånd om av sivilt helsepersonell på stedet før ambulansen ankom stedet og tok over.

– Hun var tydelig i sjokk ifølge innringer. Det er selvfølgelig veldig stressende å komme ut for en slik situasjon. Alle airbagene i personbilen ble utløst så det har vært en solid smell, sa Augensen.

Kvinnen ble kjørt til Legevakta og undersøkt av lege.

UNNs pressevakt, Solveig Jacobsen, kunne informere om at den kvinnelige sjåføren ikke ble overført til sykehuset.

– Dette er en person som ble brakt til den kommunale legevakta og som dermed ikke er vår pasient, sa Jacobsen til iTromsø tidlig søndag kveld.


Skal ta forklaring fra kvinnen

Politiet oppretter sak etter hendelsen.

– Hun skal avgi forklaring i etterkant om hva hun husker. Alle trafikkuhell med personskade blir etterforsket og er det brudd på vikeplikt i denne saken så kan det resultere i et forelegg, sa Augensen.

Ulykka skjedde ved brua i nærheten av Universitetet i Tromsø. Det er 60-sone på veien, men politiet vet ikke hvor fort semitraileren kjørte.

Operasjonsleder Augensen sa at semitraileren har fått en skade foran på høyre side. Så vidt han vet går det bra med sjåføren.