Meterologen: – Folk blir å merke det på mandag, vi snakker ordentlig høststorm

Nyt været i dag - høststormen fortsetter neste uke.

HØSTSTORM: Meterologen forteller at det mandag kommer ordentlig høststorm. – Folk blir å merke det.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Meteorologen melder nye runder med nedbør og kraftig vind. Mandagen kan vi ha mer ruskete værforhold i vente.

– Dagen i dag er den fine dagen og det beste været vi får med minst regn og vind. Det her er det vi har å by på av godvær rett og slett, melder vakthavende meteorolog ved Vervarslinga.

Fra søndag vil det fortsette å blåse. Regnværet gir seg heller ikke.

– Det blir ganske ruskete – i morgen kommer det et lavtrykk som vil gi en ny runde med kuling og regn, meddeler hun.

Mandag ligger an til storm

Mandag tar med seg enda kraftigere lavtrykk, som betyr store mengder regn. Det er sendt ut farevarsel for Nordland, og ifølge meteorologen ser det ut til at kysten i Troms ligger an til å få storm.

– Folk blir å merke det på mandag, vi snakker ordentlig høststorm. Det kommer mye regn og det kan bli farevarsel etter hvert i Tromsø, sier hun.

– Er kraftige regnskyllinger den nye normalen?

– Det kommer litt an på hvor været kommer fra. Alt som kommer fra havet blir sånn bygete, og det vi har hatt av vær kommer fra en sørvestlig retning – vi vil ha vær fra sørøst. Byger er typisk for høsten og nedbøren pisker enda bedre med vind, slik at den føles sterkere, forklarer meteorologen.

Noe tørrere etter tirsdag

– Eneste lyspunkt utover neste uke er at det ser ut som lavtrykkene kommer fra en sørlig bane – ikke fra havene. Da kan lavtrykkene ligge litt skjermet fra fjellet, og man kan få gunstig vær etter hvor de treffer.

Meteorologen oppfordrer folk til å utnytte lørdagen og forberede seg på mer vær de kommende dagene:

– Gjør det beste ut av været i dag og følg med på værvarselet særlig mandag. Det kan være lurt å forberede seg på mye vind – ting kan fort fyke vegg imellom.

– August har vært fryktelig klam – hvor blir det av den tørre, friske høstlufta?

– Det har vært fuktig de siste ukene, og det er ikke snakk om noe stabilt vær i sikte fremover. Etter tirsdagen ser det ut til at vi får en litt tørrere værtype. Vi får kanskje perioder med regn, men det ser ikke så fryktelig vått ut, svarer meteorologen.