Frank Bakke-Jensen utnevnt som ny Fiskeridirektør

Bakke-Jensen starter tidligst i jobben neste høst.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen blir om kort tid utnevnt som den nye direktøren for Fiskeridirektoratet. . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.   Foto: Terje Pedersen

nyheter

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) ble mandag formiddag utnevnt som ny direktør for fiskeridirektoratet. Han opplyser til iTromsø at han tidligst begynner i jobben neste høst, ettersom han er statsråd, og er innvalgt på Stortinget til neste valg.

Nåværende fiskeridirektør Liv Holmefjord har sittet i jobben siden 2008, gjennom to åremålsperioder på seks år.

Bakke-Jensen har før han ble statsråd vært Høyres fiskeripolitiske talsperson på Stortinget. Han har også tidligere vært aktuell for posten som fiskeriminister i Solbergs regjering.

Høyre-politikeren har hatt to statsrådsposter i Solbergs regjering, først som Norges EØS- og EU-minister, og siden 2017 som Norges forsvarsminister.

400 ansatte

Fiskeridirektoratet har om lag 400 ansatte og er myndighetenes rådgivende og utøvende organ innen fiskeri- og havbruksforvaltning. Direktoratet er underlagt Nærings- og fiskeridepartementet.

Fiskeridirektoratet har flere kontorer langs kysten, deriblant i Tromsø og i Båtsfjord – hvor Bakke-Jensen kommer fra og har vært ordfører. Hovedkontoret til fiskeridirektoratet ligger i Bergen.

– Bakgrunn fra sjømat

iTromsø intervjuet Bakke-Jensen i vår – da han annonserte at han ikke ønsket gjenvalg til Stortinget. På spørsmål om hva han skulle gjøre når han var ferdig som statsråd svarte han da:

– Du, det vet jeg faktisk ikke. Jeg har prøvd å tenke gjennom hva jeg har lyst å gjøre. Jeg har bakgrunn fra politikk, sjømat, reiseliv og allsidig ledererfaring. Jeg vet ikke hva som vil dukke opp, og bruker ikke mye tid på å tenke på det. Jeg må være til stede som statsråd hele tida, og dagdrømminga tar vi siden.

Bakke-Jensen sto ikke på den offentlige søkerlista til stillinga som fiskeridirektør i sommer – og det var da heller ingen kandidater som var unntatt offentlighet.