Skal bygge nytt kontorbygg for KSAT

Pilar Entreprenør er tildelt oppdraget med å bygge nytt KSAT-bygg på 4.800 kvadratmeter.

FÅR NYTT KONTORBYGG: Pilar Entreprenør skal bygge nytt KSAT-bygg ved Prestvannet.  Foto: KSAT

nyheter

Denne uken ble kontrakten mellom Pilar Entreprenør AS og Kongsberg Satellite Services AS (KSAT) signert. Det opplyser Pilar Entreprenør om i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Planen er at den gamle KSAT-bygningen skal rives før det bygges et nytt kontorbygg på hele 4.800 kvadratmeter. Dermed blir det plass til dobbelt så mange ansatte som KSAT har i dag.

- Vi gleder oss til å samarbeide, utvikle og bygge et moderne kontorbygg for KSAT som skal passe godt inn i eksisterende bebyggelse, sier Harald Antonsen, prosjektsjef i Pilar Entreprenør i pressemeldingen.

Det opplyses om at bygget, som skal strekke seg over fire etasjer, etter planen skal stå ferdig 22. februar 2022. Byggestart vil derfor være ganske snart, så fort rivingen av det eksisterende bygget er unnagjort.

- Går alt etter planen inviterer vi i KSAT til nyåpningsfest 22. februar 2022 klokken 22.22. Da skal alt være på plass, sier Alf Eirik Røkenes, økonomidirektør i KSAT i pressemeldingen.

Her står det også at det nye KSAT-bygget skal være et moderne, miljøvennlig og fleksibelt kontorbygg, med gode kontorfasiliteter som gir et attraktivt arbeidsmiljø og som inkluderer møterom, sykkelparkering og treningsrom. De valgte løsningene legger også til rette for at bygget over tid kan tilpasses gjennom å være et arealeffektivt, tilpasningsdyktig og driftsvennlig bygg.