Knivstikkingen på Tomasjordnes

Politiet fortsetter med avhør utover kvelden

Av hensyn til etterforskningen er politiet foreløpig svært sparsom med opplysninger om knivstikkingen på Tomasjordnes.

KNIVSTIKKING: Voldshendelsen skal ha skjedd i øverste etasje på dette bygget på Tomasjordnes.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Vi avhører de involverte i saken fortløpende og vil foreta flere avhør utover kvelden, sier Ståle Luther, seksjonsleder for felles etterforskningsseksjon hos Troms politidistrikt, til iTromsø like før klokken 18 onsdag ettermiddag.

Det var onsdag formiddag at politiet bevæpnet seg og rykket ut til Tomasjordnes etter at to personer ble knivstukket i en leilighet der. Her pågrep de en person, en mann født på 70-tallet, som ifølge politiet selv ringte og meldte ifra om hendelsen.

Totalt befant det seg fire personer i leiligheten, ett vitne, to fornærmede og mannen som nå er siktet i saken.

En mann i 50-årene kom fra hendelsen med moderate skader og ble ikke lagt inn på UNN. Den andre fornærmede, en mann i 30-årene, er innlagt på UNN med alvorlige skader, men er stabil og utenfor livsfare.

Holder kortene tett til brystet: Ståle Luther, seksjonsleder for felles etterforskningsseksjon hos Troms politidistrikt, kan foreløpig ikke uttale seg så mye om hva som har kommet fram i avhørene etter knivstikkingen onsdag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Luther kan fortelle at den siktede i saken er siktet for kroppsskade, men utover det er han svært sparsom med opplysninger.

– Avhørene er en viktig del av de etterforskningsskrittene vi nå gjør, så av hensyn til etterforskningen kan jeg på nåværende tidspunkt ikke si noe nærmere om hendelsen.

– Politiet uttalte tidligere i dag at alle de involverte er kjenninger av politiet. Har mannen som er siktet i saken vært involvert i lignende hendelser tidligere?

– Det kan jeg ikke kommentere, svarer Luther.


Nathan (2) lå og sov i barnehagen da en av de skadde tok seg inn på barnehageområdet

En av de skadde fra voldshendelsen på Tomasjordneset skal ha tatt seg inn i uteområdet til Tomasjordneset barnehage.